Какво е миграция на уебсайт и защо ви е необходима?

1
143
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Какво е миграция на уебсайт и защо ви е необходима?

Преминахте през болезнения процес на разработване на следващия си уебсайт! И така, какво ще се случи със съществуващия ви уебсайт? Трябва да го мигрирате.

На този етап имаме опита на потребители, когато пише тук, за да обясним малко повече за това какво представлява миграцията на уебсайт и защо е толкова важна за вашето SEO. Така…

Какво е миграция на уебсайт?

Миграцията на уебсайт (Website Migration) пренасочва всичките ви стари уеб страници към нови (ако не може да се запази същата структура на адресите), за да намали всяко отрицателно въздействие върху класирането, причинено от преместване или промяна на вашия сайт.

Защо миграциите на уебсайтовете са толкова важни просеци?

Напълното мигриране (или неправилното) може да означава почти пълна загуба на вашето класиране и трафик, което може да доведе до една огромна загуба на бизнеса, когато новият ви сайт започне да работи.

Критично е да го изпълните, така че тук е нужно повече планиране.

Нека обясним…

Само си представете, че притежавате магазин за тухли и хоросан и сте преместили помещения си. Как хората ще знаят как да намерят новите ви локации?

Поставяте надпис „Преместихме се!“ на прозорецаПрепращате потенциалните си клиентиПренасочвате телефонния си номер, ако на новото място имате новАктуализирате вашите бизнес детайли навсякъде, където сте ги публикували

Вашият уебсайт се нуждае от същото, ако претърпи миграция.

В момента, в който пуснете новия си уебсайт, всяка една от тези стари страници вече не съществува. Но дали е така и в Google? Те все още са там – индексирани и класирани. И ако някой кликне върху тези страници в резултатите от търсенето? Те ще бъдат посрещнати и препратени в задънена улица – страница с грешка 404 (не е намерена). Или като в примера ни по-горе – празен магазин без идея къде да отиде.

Неприеминаването към миграция в бъдеще е еквивалентно на изгаряне на магазина ви до основи и започване на друго място под нова идентичност, а това не най-полезното нещо, ако искате да развиете бизнеса си.

Миграция на уебсайтове – предимствата
Миграцията на уебсайтове има 2 страхотни предимства:
Хората все още могат да достигат до вашия уебсайт от стари връзки, което означава, че няма загуба на трафик или бизнес. Всеки, който е посетил този стар магазин, все още може да ви намери и това, което търси от него.От гледна точка на SEO, авторитетът, изграден от стария ви уебсайт, вие ги запазвате чрез пренасянето им, което означава, не започвате от нулата.
Миграции на уебсайтове – недостатъците:

Ако трябва да сме честни, миграциите на уебсайтове могат да бъдат изключително трудоемки, сложни и отнемащи време в зависимост от размера на уебсайта и как той се свързва с новото ви творение. Въпреки това, добър списък и обилно кафе помагат на процеса. Всичко, което можем да кажем, е, че имате нужда от експерт, който да се справи с това, ако вие не се чувствате достатъчно подготвен.

В заключени бихме допълнили, че миграцията е един нормален процес, през който минава всеки развиващ се бизнес. Доброто планиране, ясната система, която ще следвате и експертите, които ще включите са ключовите моменти, които ще направят процеса безпроблемен с успешен резултат. Не го подценявайте, защото най-малкото неглижиране на която и да е стъпка от процеса би ви довело доста неприятности и загуби в последствие.

Прочете още за процеса на миграция тук: https://coolicehost.com/migrations.html

Още от CooliceHost: 1.  Какво е HTTP/2 протоколът? 2.  Избор между Apache и NGINX за вашите уеб хостинг нужди 3.  Представяне на CooliceHost.com 4.  Как да изберем надежден хостинг доставчик? 5.  Какво е Реселър хостинга (Reseller Hosting)? 6.  Какво е миграция на уебсайт и защо ви е необходима?7.  Миграция на уебсайтове: Как да го направите правилно (списък)