Efbet класация най-добрите снукър играчи

1135
Добави коментар
Трифон B
Трифон B

Снукърът е изключително популярен спорт  по британските телевизии от години и тепърва започва да става известен в световен мащаб.

Най-добрите играчи спечелят огромни суми за победа в някой от по-големите турнири, освен това те също печелят сериозни суми чрез спонсорство и реклами.

Нека да разгледаме топ 10 на най-богатите играчи на снукър в света, като вземем предвид печалбите им от кариерата, както и сумите, които са получавали за реклами, телевизионни изяви и други съобщава efbet online

  1. Питър Ебдън – £5,5 милиона ($7,2 милиона)

 

Под номер 10 в нашия списък е Питър Ебдън, човек, за когото може и да не предполагате,че е един от най-богатите играчи на снукър.

Вече пенсиониран, “The Force”, както го наричат, има две забележими победи в кариерата си – Световното първенство през 2002 г. и първенството на Обединеното кралство през 2006 г. Той също така печели още седем топ събития през кариерата си.

Докато играе, Ебдън печели общата сума от £3,583,752. Приблизителното му богатство сега е 5,5 милиона британски лири (7,2 милиона долара).

Никак не е лошо за играч на снукър, който се е борил с далтонизма през цялата си кариера!

  1. Марк Уилямс – £6,9 милиона ($9 милиона)

Марк Уилямс е част от известния Class of 92, който включва още Джон Хигинс и Рони О’Съливан.

Той е спечелил 22 титли и е един от тримата играчи спечелили Тройната корона в един сезон /през 2002-03 г./. Уилямс печели Световното първенство три пъти, плюс Мастърс и UK Championship по два пъти.

Към момента, Уилямс е спечелил £6,899,914 през цялата си кариера.

Като цяло, нетната му стойност се оценява на приблизително £6,9 милиона ($9 милиона). Той все още играе на високо ниво, така че тази сума вероятно ще се увеличи още повече.

  1. Джон Парот – £8,3 милиона ($10,8 милиона)

Джон Парот е известен с това, че е телевизионна личност и играч на снукър.

Той печели девет ранкинг турнира през цялата си кариера и се издига до номер две в света. Най-голямото му постижение е спечелването на световното първенство и първенството на Обединеното кралство през един и същи сезон.

По време на кариерата си Парот получава £3,160,747 наградни пари, но е печелил значително повече от телевизионни изяви, както и за това, че е дългогодишен снукър експерт и коментатор.

В момента богатството му се оценява на около £8,3 милиона ($10,8 милиона).

  1. Джон Хигинс – 9,1 милиона паунда (12 милиона долара)

Друг от страхотното поколение играчи, които започнаха кариерите си в началото на 90-те е Джон Хигинс – той се смята за един от най-добрите снукър играчи на всички времена.

Той има 30 титли в класацията, включително четири световни първенства, три първенства на Обединеното кралство и два Masters-а. „Магьосникът от Уишоу“ също е бил номер едно в света многократно.

Хигинс е спечелил £9,088,269 наградни пари до момента.

Както при много други играчи в този списък, Хигинс все още играе и има възможност да печели големи турнири, така че богатството му вероятно само ще се увеличава.

  1. Рони О’Съливан – £10,7 милиона ($14 милиона)

Рони О’Съливан е смятан от мнозина за най-великия играч на снукър, който някога е съществувал.

“The Rocket”, както е наричан,  печели рекордните седем титли на Masters-ите, както и седем шампионата на Обединеното кралство, което е друг рекорд.

Нещо повече, той е шесткратен победител в Световното първенство и е спечелил 24 други титли.

Като цяло О’Съливан е спечелил £12,184,134 наградни пари през цялата си кариера, плюс значителна сума от спонсорства.

Сегашната му нетна стойност се оценява на приблизително £10,7 милиона ($14 милиона).

  1. Клиф Торбърн – £11 милиона ($14,3 милиона)

Канадецът Клиф Торбърн е изключително успешен играч през 80-те години.

Той печели само две ранкинг титли в кариерата си, но една от тях е Световното първенство през 1980 г.

Торбърн също печели Мастърс турнира три пъти – само Стивън Хендри и Рони О’Съливан са печелили турнира повече пъти.

В хода на кариерата си Торбърн печели само около £1,4 милиона награден фонд.

Той обаче е спечелил значителна сума след пенсионирането си, а личното му състояние сега се оценява на около £11 милиона (14,3 милиона долара).

  1. Джими Уайт – £13,8 милиона ($18 милиона)

Джими Уайт е може би най-популярният играч на снукър на всички времена.

Познат под прозвището “The Whirlwind”, той печели 10 ранкинг турнира през цялата си кариера, включително UK Championship. Той също така е печелил Мастърс турнир веднъж, но никога не е печелил Световното първенство, въпреки че е достигал до финала шест пъти.

В хода на кариерата си Уайт печели £4,835,404 награден фонд, но личното му състояние се смята за приблизително £13,8 милиона ($18 милиона).

Голяма част от богатството му идва от телевизионни изяви и спонсорства.

  1. Денис Тейлър – £16,6 милиона ($21,6 милиона)

На трето място в нашия списък с най-богатите играчи на снукър е Денис Тейлър, който е най-известен с невероятната си победа на Световното първенство през 1985 г., побеждавайки Стив Дейвис в може би най-вълнуващия финал на мач по снукър, излъчван някога.

Той също така печели още една титла в класацията, както и Мастърс турнира през 1987 г.

Денис Тейлър не е направил много пари от снукър, но печели огромни суми след пенсионирането си, чрез коментари и участие в много предавания, включително Strictly Come Dancing.

Нетното му състояние в момента се оценява на около £16,6 милиона ($21,6 милиона).

  1. Стивън Хендри – £23,1 милиона ($30 милиона)

На второ място е Стивън Хендри, човекът, който доминираше снукър турнирите през 90-те години.

Той печели шест титли от Masters турнирите, включително пет поредни, както и седем световни първенства и пет шампионата на Обединеното кралство. Класиран е под номер едно в света в продължение на повече от осем години.

В хода на кариерата си Хендри е спечелил £8,761,581.

Наскоро той се завърна след деветгодишно отсъствие, въпреки че имаше спекулации, че може да се откаже, след като избра да не участва в квалификациите за Световното първенство по снукър тази година.

Общото му богатство се оценява на приблизително £23,1 милиона ($30 милиона).

  1. Стив Дейвис – 24 милиона долара (32 милиона долара)

Стив Дейвис, който беше номер едно в света в седем поредни сезона през 80-те години на миналия век, заема първото място в нашия списък с най-богатите играчи на снукър.

В кариерата си той печели 28 титли, включително шест световни първенства и шест първенства на Обединеното кралство.

Той също така печели Мастърс турнира три пъти и е единственият играч на снукър, спечелил наградата за спортна личност на годината на BBC.

В кариерата си, която продължава до 2016 г., Дейвис печели около £5,5 милиона.

Както другите играчи в този списък, той също е печелил големи суми посредством спонсорство и реклами. Нетната му стойност е около £24 милиона ($32 милиона).