5 съвета за отстраняване на малки проблеми в банята

733
Добави коментар
Трифон B
Трифон B

Ако имате малка баня, може да бъде предизвикателство да организирате правилно пространството. Едно компактно пространство може да се почувства още по-ограничено, когато всичко изглежда толкова тясно. За щастие има много начини дори най-малката баня да се почувства по-голяма и удобна. Ако вашата малка баня има някои проблеми, като течащи кранове или неудобна щанга за перде за душ, време е да потърсите тези съвети как да коригирате малките проблеми в банята. Дори най-прецизно планираните и добре изградени бани понякога се нуждаят от малко корекция. Всеки, на когото някога се е налагало да сменя счупена тоалетна седалка или да уплътнява вана, вероятно знае, че отстраняването на малки проблеми в банята е една от онези задължения, с които почти всеки собственик трябва да се справи рано или късно.

Организирайте пространството си

Преди да се заемете с други проблеми, първата стъпка е да организирате банята си. Многото безпорядък и неорганизация ще допринесат за усещането за тясно и разхвърляно пространство. Когато подреждате, помислете как можете да организирате банята си така, че предметите да са възможно най-достъпни. Искате да можете да запазите всичко, но да го имате на място, където действително да имате достъп до него, когато имате нужда. Това ще намали бъркотията и ще направи пространството по-малко тясно.

Ако имате деца, може да помислите за поставяне на няколко малки играчки и в тяхната баня. Това е чудесно място, където те могат да играят с играчки като грим за игра, четки за коса с играчки или истински четки, шампоан за коса и сапун с играчки. Така ще изнесете всички вещи от спалните им и ще превърнете банята си в по-забавно и игриво място!

Добавете малко светлина

Тъмните ъгли, ниските тавани и тежките завеси могат да допринесат за усещането за теснота. За да добавите малко светлина в банята си, опитайте да замените лампата на тавана с по-ярко и модерно осветително тяло. Ако имате висок, сводест таван, можете да замените осветителното тяло с по-ниско висящо или да добавите осветително тяло в средата на помещението. Ако имате нисък таван, можете да добавите по-ярко осветително тяло в средата на стаята. Ако банята ви има няколко прозореца, можете да добавите осветителни тела или стенни аплици към стените. Ако банята ви е без прозорци, можете да монтирате осветителни тела в центъра на помещението. Светлината за баня в средата на стаята ще направи стаята по-просторна.

Поправете течащите кранове и арматура

Капещите кранове могат да бъдат дразнещи и да накарат банята ви да не изглежда чиста и свежа. Течащият кран също използва повече вода от необходимото и увеличава сметката ви за вода. Ако вашият кран в кухнята или банята тече, можете да смените шайбите или уплътненията, за да отстраните проблема. Това е сравнително лесен ремонт, но ако не ви е удобно да го направите сами, вашият водопроводчик трябва да може да го направи за вас. Капещият чучур на ваната също разхищава вода. Ако чучурът на ваната ви тече, можете да смените шайбата или запушалката, за да отстраните проблема. Това отново е лесен проект от типа „Направи си сам“, но може да се наложи да повикате водопроводчик, ако чучурът има корозия или проблемът е по-сериозен.

Монтирайте по-добри душове и закачалки

Ако главата на душа ви е стара и неефективна, можете да я замените с нова, с високо налягане. По-новите душ глави се предлагат с много различни настройки за различни видове душове. Можете също така да замените старата си и неефективна завеса за душ с нова, която ще ви позволи да се наслаждавате на по-просторен душ. За да почувствате банята си по-просторна, окачете завесата за душ на стенна пръчка, а не на пръчка, монтирана на тавана. На стената, където е монтиран прътът за душа, можете да монтирате и малък шкаф за душ, за да добавите допълнително място за съхранение.

Монтирайте малка тоалетна или ъглова мивка

Ако имате малка баня, можете да я направите още по-просторна, като инсталирате по-малка тоалетна или ъглова мивка. Могат да бъдат закупени по-малки тоалетни, както и мивки, предназначени за по-малки пространства, като ъглови мивки. Ако решите да инсталирате нова тоалетна, уверете се, че сте инсталирали тоалетна с нисък разход на вода, защото те са по-щадящи за околната среда. Ако инсталирате ъглова мивка, не забравяйте да я монтирате правилно и здраво, за да не падне от стената или да се клати. Това са само няколко от многото начини, по които можете да коригирате обичайните малки проблеми в банята. След като решите тези проблеми и планирате поддръжка и превантивна поддръжка, ще можете да се наслаждавате повече на банята си и да имате повече време да се отпуснете в нея.

Заключение

Банята е едно от най-важните помещения във всеки дом, затова е важно да я поддържате чиста и в добро състояние. За щастие, повечето малки проблеми могат да бъдат лесно отстранени с малко познания. Независимо дали става въпрос за запушена канализация или скърцащи смесители, има много съвети и трикове „направи си сам“, за да поддържате банята си в отлична форма. Преди да започнете ремонт, уверете се, че разполагате с подходящите за целта консумативи и оборудване.