Как да намерим самолетен билет на най-добра цена

577
Добави коментар
Иван Тимов

Ако искате да знаете как да намерите евтини полети, значи нашите съвети са точно за вас. Вярвате или не, намирането на евтини самолетни билети е много по-лесно, отколкото изглежда.

Самолетните билети могат да бъдат голям разход по време на пътуване, така че ако разполагате с ограничен бюджет, започнете оттук.

Съветите и триковете, които ще споделим с вас тук, могат да ви помогнат да намерите много евтини полети, но авиокомпаниите могат да променят цените в резултат на голямо или малко търсене, така че имайте предвид, че няма 100% ефективен метод. За да намерите самолетни билети на по-ниски от стандартните цени, ще трябва да отделите известно време и да комбинирате различните съвети в това ръководство.

Ако идеите изброени в статията не са ви достатъчни, препоръчваме да изгледате и това видео:

Готови ли сте да разберете как да намерите евтини полети?

Открийте най-добрите уебсайтове и търсачки

Официалните уебсайтове на авиокомпаниите не са най-добрият вариант за намиране на евтини полети. Освен това,  проверката на всеки уебсайт поотделно, за да се намери най-добрата цена, е доста тромава. Вместо това,  най-добре е да потърсите евтини полети чрез търсачка. По този начин можете бързо да намерите най-добрите оферти.

Предимството на тези платформи за търсене на самолетни билети, е, че можете да намерите добри оферти за полети до всяка точка, тъй като  ви позволяват да изберете „навсякъде“ като дестинация. След това, ще получите списък с държавите, до които можете да летите, подреден от най-евтината до най-скъпата. А,  ако имате нужда от нещо по-нагледно, те предлагат и своеобразна карта, на която можете да видите цената на билетите до различни летища по света. Несъмнено това е най-добрият начин за намиране на евтини полети.

Нискотарифни авиокомпании, най-добрият начин за намиране на евтини полети

Искате ли да научите повече за намирането на евтини полети? Когато търсите полети, винаги разглеждайте местните и нискотарифните авиокомпании, тъй като те обикновено са с най-добри цени. Въпреки това,  ще трябва да се откажете от някои предимства и удобства в замяна на много евтини полети. Тези авиокомпании, въпреки че са много евтини, невинаги се появяват в търсачките, затова ви съветвам да ги проверите в техните сайтове, в случай че някоя от тях ви предложи по-ниски цени на полети.

Всяка страна или континент има свои местни и нискотарифни авиокомпании, така че е препоръчително да познавате авиокомпаниите на мястото, до което пътувате, за да намерите евтини самолетни билети. Сравняването на различни уебсайтове често е ключът към намирането на най-евтиния полет.

Въпреки че по този начин вероятно ще получите евтини полети, пътуването с нискотарифни авиокомпании има и своите недостатъци. Една от тях е, че често не се включва регистрираният багаж. Освен това пространството между седалките често е по-малко и по-тясно, по време на полета обикновено не се сервира храна, независимо от продължителността на полета, а полетите тръгват много рано или много късно вечер. Въпреки че тези авиокомпании не са лоши за по-кратки полети, трябва да сте готови да се откажете от удобствата, които предлагат по-големите авиокомпании.

Гъвкави дати ще ви осигурят най-евтините полети до всяка точна на света

Ако искате да намерите евтини самолетни билети, опитайте се да сте възможно най-гъвкави по отношение на датите на пътуване. Това е една от препоръките в тази статия, в която са събрани доста добри стратегии за намиране на евтини самолетни билети. Дори няколко дни могат да доведат до значителни икономии. Например, полет, който би ми струвал 300 евро на 26 септември, мога да взема за 160 евро (140 евро по-евтино!) само три дни по-рано, на 23 септември.

Ако можете да проявите гъвкавост по отношение на датите, при търсене на полет изберете „По всяко време“ за датата на заминаване и пристигане. Можете дори да въведете продължителността на пътуването си, за да помогнете на сайта да намери най-евтините полети за вас. Това ще ви покаже най-добрите дати за най-евтините полети, както и таблица с цените.

Бъдете гъвкави по отношение на дестинацията за евтини международни пътувания

Ако въпреки гъвкавостта по отношение на датите и преглеждането на различни уебсайтове все още не знаете как да намерите евтини полети, съветвам ви да бъдете гъвкави по отношение на дестинацията, освен ако не искате да отидете на някое много специфично място по конкретна причина.

Ако търсите място, където да прекарате следващата си почивка, и не сте сигурни къде да отидете, можете да намерите най-евтината дестинация, като изберете „Навсякъде“ вместо конкретна дестинация. Това е най-лесният начин за закупуване на евтини полети.

Намиране на най-евтините полети на близките летища

Ако искате да си купите евтин самолетен билет, може да помислите дали да не летите от летище, различно от най-близкото. Понякога летищата в други близки градове са с по-добри цени и дори ако трябва да вземете влак или кола, за да стигнете дотам, пак е по-евтино.

Да пътувате, когато никой друг не иска, за да намерите евтини самолетни билети.

Друг трик за получаване на самолетни билети с намаление е да пътувате във време и дни, когато повечето хора не искат да пътуват. Това означава, че най-изгодните оферти за полети ще бъдат рано сутрин или вечер, непосредствено след празници като Коледа или по време на слабия сезон.

Съветвам ви да избягвате почивните дни (заминаване в петък и връщане в неделя), дългите уикенди и училищните ваканции, тъй като те обикновено са най-скъпите. Високият сезон (летните месеци) също е много скъп, тъй като тогава пътуват най-много туристи и това повишава цените. От друга страна, най-евтиният вариант за полети е да се вземе полет на отиване вечерта, а на връщане – сутринта.

Два еднопосочни полета могат да бъдат по-евтини от двупосочен билет.

Понякога, за да получите наистина евтини полети, трябва да проявите малко творчество. Осмелете се да закупите билети отделно. По този начин в някои случаи можете да спестите пари.

Не е проблем да комбинирате полети от различни авиокомпании, за да пътувате. Можете да използвате една авиокомпания за отиване и друга за връщане, а дори и да имате междинно кацане, можете да използвате няколко авиокомпании без проблем.

Неведнъж е установено, че закупуването на двупосочен билет от същата авиокомпания невинаги е най-добрият вариант. Затова ви съветваме винаги да се опитвате да видите, дали можете да получите по-евтини еднопосочни самолетни билети.

Пазете се от измами

В опит да намерите наистина добра оферта рискувате да попаднете на измама. Внимавайте, проверявайте всичко, което прочетете и не забравяйте, че ако нещо ви се струва прекалено хубаво, за да е истина, вероятно не е.

Един пример за измама с евтини самолетни билети предлагани през Фейсбук е описан в тази статия. 35-годишният Александър Николов в продължение от над 8 години е подвеждал хората.

Не се стремете да намерите най-евтините самолетни билети на всяка цена

Може да ви се струва изкушаващо да прекарате часове в търсене на най-евтините полети, но ви съветваме да не се вманиачавате в търсенето на най-добрата оферта. Ако следвате съветите в това ръководство, вероятно ще намерите добри цени и ще спестите пари, но не е нужно да прекалявате.

Не е необходимо да прекарвате часове пред компютъра си, за да намерите най-добрата цена. И не забравяйте, че за да бъде пътуването ви евтино, не е достатъчно само да вземете евтини полети, а можете да спестите и от наемане на кола и хотелски резервации.

А това са нашите съвети за евтини полети. Надяваме се, че те ще ви помогнат и че ще можете да ги използвате, за да намерите най-добрите оферти за следващото си пътуване. Щастливо летене!