Ето ги и шестте фаворита за Залата на славата на рока

1131
Добави коментар
J.Sofronieva
J.Sofronieva

И тази година Залата на славата на рока обяви гласуване, което ще продължи до 28 април. В гласуването вече има над един милион гласа.

Ако желаете, може да гласувате всеки ден за своя фаворит на този линк: https://vote.rockhall.com/en/

Засега на първо място е Синди Лоупър, следвана от Джордж Майкъл, Soundgarden, Уорън Зевън, кънтри изпълнителят Уили Нелсън. Iron Maiden изостават в гласуването, като са заели шеста позиция.

Поради противиречивите решения на Залата на славата на рока в последните години много хора може би вече не искат да гласуват. Освен това Iron Maiden проявяват открита неприязън към музикалната институция. Припомняме мнението на Брус Дикинсън:

“Тотална и абсолютна купчина л***а, управлявана от проклети лицемерни американци, които няма да познаят добрия рок, дори ако ги удари в лицето. Аз съм много щастлив, че не сме там и никога не бих искал да бъдем. Дори да ни приемат, ще откажа – и през трупа ми няма да се случи. Мястото на рок енд рол музиката не е в мавзолей в Кливланд. Тя е живо, дишащо нещо и ако го сложиш в музея, значи е мъртво. Това не е просто ужасно, това е вулгарно.“