Kак да бъдем по-атрактивни в социалните мрежи?

352
Добави коментар
Виктория Енева
Виктория Енева

Почти всеки човек има профил в поне една от социалните мрежи. За мнозина присъствието и представянето там има сериозна връзка и отражение в личния им живот, бизнеса или и двете. Все още най-популярната социална мрежа в Европа и в България е Facebook.

Някои хора са в мрежата просто за забавление и предпочитат да консумират съдържание, отколкото да създават такова. За мнозина обаче е важно да привлекат вниманието на потребителите към себе си – с цел реклама на самите себе си, продажба на определен продукт, развитие на бизнес и т. н.

Да се откроиш в огромния поток от поток от информация, който залива всеки един от потребителите в мрежата ежедневно, не е лесна задача. Има обаче някои трикове, които помагат да ви помогна, ако вашата цел е именно това.

Уникално име

Изберете име на профила си, което не звучи като никое друго. Помислете и за това дали ще можете да го ползвате дългосрочно. Ако например добиете някаква популярност с името „Якия бунтар“ може и след 10, а дори и след по-малко години, вече да не ви пасва толкова. Мислете за нещо уникално и универсално. Просто вашето лично име е един перфектен вариант.

Профилната снимка

Тя е от изключително значение. Най-добре създайте такава специално за профила ви, а не взета от някъде и нагласена.

Какво да поствате?

Ако качвате ваши статии, представете ги в само в няколко изречения в поста, но да са изключително добре съставени, за да привлекат вниманието. Три могат да бъдат опорните ви точки относно темите – в какво сте специалист, какво ви питат най-често хората и за какво лично на вас ви е интересно да пишете.

Снимки и видеа

Те правя най-много трафик. Използвайте правилно светлината и се опитвайте видеата да са с времетраене до 60 секунди. Това е най-успешния формат.

Колаборация

Наблюдавайте конкуренцията или тези, на които искате да приличате. Създайте си връзки с тях и дори работете по съвместни продукти. Така взаимно ще подхранвате своята популярност.

Информирайте се

Тенденциите постоянно се променят. Следете ги и се опитвайте да сте в крак с тях. Това е основното за доброто ви присъствие и представяне в мрежата.