5 предимства на медицинската козметика

576
Добави коментар
Иван Тимов

Днешното забързано ежедневие и прашните улици, по които вървим, влияят много негативно на здравето на нашата кожа, коса, както и на цялостната ни външна красота. В такива моменти е изключително важно да знаем какво да използваме, за да намалим вредата от тези агресивни фактори. В търсенето на подходящите продукти определено най-доброто, което можем да изберем, е медицинската козметика, защото тя има множество предимства към останалите продукти на пазара.

Каква е разликата между медицинската и обикновената козметика?

За да можем да оценим максимално предимствата на лечебните продукти, е много важно да знаем разликите им с масово предлаганите по магазините. Първото и основно различие е в техният състав. Обикновените артикули нямат никакви или имат минимални лечебни съставки, които да излекуват даден кожен проблем, а най-често само го тушират. При лечебните варианти имаме активни съставки с терапевтичен ефект, които да ни помагат не само да бъдем по-красиви, но и да се погрижат за цялостното здраве на външния ни облик, което е от основно значение за по-големия процент от хората.

5 предимства на медицинската козметика

Предимствата на медицинската козметика са много, като основните 5 сред тях, са:

  1. Може да се използва върху всякаква кожа – много хора имат проблеми с препаратите, които използват върху кожата си, тъй като тя е по-чувствителна и реагира на всичко. Точно поради тази причина медицинската козметика печели техните сърца. Тя е пригодена да се справи с проблемната кожа, без да създаде каквито и да било неприятни ефекти по нея като алергични реакции или дразнене.
  2. Съдържа активни съставки, които лекуват – основното предимство при медицинската козметика е, че съставките, които се използват за направата ѝ, са насочени към лекуването на даден проблем, вместо към прикриването му. Мазна или суха кожа трябва да се третират с подходящи кремове, които да се борят с първоизточника на това състояние. В състава ще откриете ретиноиди, които целят премахването на фините бръчки и възрастовите петна, витамин C, който подобрява външния вид и озарява, салицилова киселина, отпушваща порите, противовъзпалителни средства, хиалуронова киселина и други. Тези съставки могат да осигурят ефективно решение за редица състояния и да помогнат за цялостното подобряване на здравето и външният вид в дългосрочен план.
  3. Не съдържа агресивни химикали – друго основно предимство на медицинската козметика е, че е формулирана без агресивни химикали, консерванти и изкуствени аромати, които могат да доведат до раздразнения, парене и неприятни алергични реакции. Използването на щадящи и деликатни съставки, както и съдържанието на различни билкови екстракти, като алое вера, лайка, зелен чай и други, успокояват значително редица състояния. Те се понасят много по-добре в допълнение с наличие на по-балансирано pH, което означава, че са проектирани притежават киселинност, по-близка до естествената. Това помага за предотвратяване на сухотата и цялостното подобряване на здравето.
  4. Осигурява дългосрочни ползи – друго важно предимство на медицинската козметика е, че може да осигури дългосрочни ползи чрез лечение на специфични проблеми и състояния, като по този начин подобрява външния вид, не само докато я използвате. Терапевтичните съставки носят много по-трайно подобрение. Използвайки редовно такива продукти в рутината си, ще се радваме на красива и сияйна кожа много по-дълго време.
  5. Може да помогне за предотвратяване на кожни проблеми – освен че лекува редица неприятни състояния, медицинската козметика разполага и с предимството да предотврати бъдещи такива. Чрез лечение на възпаления и борба с бактерии, тя намалява максимално риска от появата на нови неприятни състояния, които след време да трябва да лекуваме. В допълнение, тя предпазва и от агресивното влияние на околната среда, както и от преждевременна поява на признаци на стареене.

Не бива да забравяме, че преди да започнем да използваме даден продукт, е важно да се посъветваме с дерматолог, който най-правилно да определи нашите проблеми. Знаейки това в детайли, ще имаме голямо предимство при правилния избор на подходящия за нас крем, серум или друг артикул от този тип.
медицинска козметика

С какви състояния се бори медицинската козметика?

След като разгледахме цялостните ѝ предимства пред останалите предложения на пазара, е важно да знаем и с какви проблеми точно може да се пребори и как може да помогне на кожата на тялото, лицето ни и дори околоочния контур. Ето основните сред тях:

  • акне – основен проблем на жени и мъже в млада възраст е акнето, както и последващите белези. Голямо предимство на лечебните продукти е, че чрез тяхната употреба, освен че ще лекувате проблема, ще намалите и последващите следи от него;
  • пигментни петна – много жени страдат от този неприятен проблем, но правилното му третиране може да ви отърве завинаги от него;
  • атопичен дерматит – състоянието на атопичен дерматит е много неприятно за всеки и има много причини за появата му. Използването на качествени продукти, които да го лекуват в дългосрочен план, ще ви отърве от него завинаги;
  • стареене – всяка жена иска да намали усещането за зряла и състарена кожа, както и максимално да предотврати появата на нови бръчки. С правилната грижа това е повече от възможно;
  • излагане на слънце – излагането на слънце е приятно усещане, но може да бъде много нездравословно за кожата ни. Добрата слънцезащита и високият SPF е важно хидратиращо и защитно средство, което ще предотврати неприятното влияние на вредните UV лъчи.

Без значение дали средството, което използвате е под формата на крем или серум, неговото качество е най-важният фактор.

За кого е подходяща?

Друг основен плюс на медицинската козметика е, че заради нейния състав тя е подходяща за всички. Проблемите на малки, големи и дори новородени бебета могат да бъдат третирани успешно с такива продукти. Когато избираме бебешки артикули, не трябва да забравяме да се посъветваме със специалист, независимо от чистия състав, предупреждават от онлайн аптека Galen.