Carrera – историята зад марката за слънчеви очила

942
Добави коментар
Иван Тимов

Carrera преносно и буквално е променила начина, по който виждаме света. Никой друг бранд не може да подражава на дизайна, новаторството и доказаната във времето безупречна репутация на австрийския производител, който вече се е превърнал в емблема на качество и класа. Но какво стои зад историята на бранда за слънчеви очила Carrera? Нека се гмурнем в дълбините на времето и да разберем повече за световноизвестната марка!

Ето някои важни моменти от историята ѝ:

  • 1956 г.: основаване на марката в Австрия.
  • 1964 г.: представяне на революционния материал Optyl.
  • 1970-те: разширяване на производството към спортни аксесоари и ски каски.
  • 1996 г.: придобиване от Safilo Group, което дава нов тласък на бранда.

Началото на Carrera

През 1956 година в Австрия човек на име Вилхелм Ангер решава да основе своя собствена компания за производство на очила Wilhelm Anger Werker. По-късно обаче я преименува на Carrera, вдъхновен от едно от най-опасните автомобилни състезания в света Carrera Panamericana. Под този бранд Ангер представя своята революционна технология Optyl – материалът, който поставя нови стандарти в индустрията.

Не е изненадващо, че множество известни личности избраха тази марка – всички бързо разбраха стойността на бранда. Carrera се превърна в символ на адреналина, страстта към състезанията и стремежа към прескачане на границите. По-късно през 1970 година производителят продължи да покорява света на спорта, като този път навлезе в областта на зимните спортове със ски очила и каски, предоставящи на атлетите безпрецедентна защита. Освен това се превърнаха и в истинска икона за стил! Но не само сред спортистите, но и сред обикновените хора и любителите скиори.

Сътрудничеството с Porsche Design

Carrera никога не спира да се развива в цялата си история. Изграждайки си добрата репутация в света на спорта, през 1976 г. започва и да си сътрудничи с Porsche Design. Заедно създават световноизвестни iconic модели като Porsche Design 5620 с техния модерен и авангарден дизайн.

Слънчевите очила Porsche Design by Carrera се отличават със сменяеми лещи в различни цветове, което ги направи много популярни сред клиентите. Друг популярен модел е Porsche Design 5622 с много леки стъкла, но с висока защита срещу вредното въздействие на слънчевата светлина върху очите. Моделите са комфортни и стилни, като всяка рамка е произведена от висококачествен метал. Свързани с логото на Porsche, тези слънчеви очила излъчват класа и веднага правят впечатление на хората.

Carrera продължава своите иновации и през 80-те и 90-те години, като въвежда нови дизайни, които бързо стават хитове. Безспорно марката е синоним на качество, стил и иновации. Тя съчетава света на състезанията с модата, а моделите ѝ не просто са стилни и модерни, те са премиум качество с отлични характеристики и висока степен на защита.

Carrera днес

Днес марката продължава да бъде изборът на много хора по целия свят – спортисти, известни личности и като цяло за всеки, който търси висококачествени слънчеви очила. Всеки, който е носил Carrera, знае за уникалното им качество и стилен дизайн. През годините брандът инвестира в иновации, които налагат нови правила в индустрията.

Carrera остава вярна на себе си от самото начало чак до днес. Марката е символ на стил, класа и лукс и е носена от много известни личности по света. Моделите – и мъжките, и женските, са изпипани до последния детайл и определено се харесват дори на най-критичните мъже и жени. Съвременните продукти на австрийския бранд ще откриете в много оптики и онлайн на българския пазар, така че изберете най-подходящите за вас и се доверете на Carrera!