Папата осъди всички форми на антисемитизъм

458
Добави коментар
Полина Йорданова
Полина Йорданова

Папа Франциск осъди всички форми на антисемитизъм и ги нарече „грях пред Бога“. Реакцията му е резултат от зачестяващите антисемитски прояви по света.

„[Църквата] отхвърля всички форми на антиюдаизъм и антисемитизъм, единодушно осъждайки проявите на омраза спрямо евреи и юдаисти като грях пред Бога.“ се казва в писмо до еврейското население на Израел.

„Заедно с вас, ние, католиците, сме много притеснени от ужасното увеличени на атаките срещу евреите по целия свят. Надяваме се, че „никога повече“ е рефрен, който ще бъде чут от следващите поколения.“ се казва още в писмото.

Папата също отбеляза, че разделението и войните се увеличават по света, „в нещо като частична световна война“ засягайки живота на все повече хора.

Папа Франциск осъди още веднъж и атаката на „Хамас“ срещу Израел, при която бяха убито 1200 души и отвлечени 250.

В писмото си, папата отново призова за освобождение на заложниците, които още са в плен и казва, че сърцето му е разбито при гледката на такъв конфликт в Свещената Земя, както и разделението и омразата, причини от него.

Папата увери еврейската общност в своята подкрепа и призова за край на войната.

„Сърцето ми е с вас, със Свещената Земя, с всички народи, които я населяват, израелци и палестинци, и се моля желанието за мир да победи у всички.“ казва още папа Франциск.

Източник: AP News