Любослав Пенев подаде оставка!

56
Добави коментар
Vankata1
Vankata1

Новината, която Гонг вече съобщи, бе потвърдена – старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев подаде оставка. Това съобщи самият той за БТА чрез официално съобщение.

Наставникът на „армейците“ изтъкна като причина за напускането си несъгласие с управленски решения в клуба от началото на тази седмица. Пенев реши да обяви намерението си чрез официално писмо до собствениците на ЦСКА, разпространено от Българската телеграфна агенция.

Треньорът е взел това решение още в самолета, на път за Базел, когато е разбрал, че собственикът на клуба Димитър Борисов е върнал всички футболисти в първия тим, без знанието на наставника.

Снощи „армейците“ загубиха с 1:3 гостуването си на швейцарския Базел в среща от Лига Европа.

Любо Пенев подава оставка, тъй като не е съгласен с взаимодействието с ръководството на клуба, най-вече около нещата, които се случиха през последната седмица в червения клуб. Наставникът взе решение да извади за неопределно време деветима играчи на тима, заради нарушаване на спортния режим. Те обаче бяха върнати в първия състав от собствениците на отбора, против неговата воля.

В официалното си становище Пенев обяви, че няма да търси „абсолютно никаква финансова неустойка по договора си с ЦСКА“.

МОТИВИТЕ на Любо Пенев за оставката ТУК!

От ЦСКА излязоха с официално съобщение по повод последните събития в армейския клуб.

По всяка вероятност ЦСКА ще бъде воден от Ради Здравков в столичното дерби със Славия този уикенд.

Оставката на старши треньора на ЦСКА Любослав Пенев ще бъде разгледана в понеделник. Причината е, че Надзорният съвет на „армейския” клуб може да се събере едва тогава. Това означава, че оставката може да не бъде приета от ръководното тяло на клуба.

Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов сподели, че е получил оставката на старши треньора Любослав Пенев в плик. Босът на „червените” разкритикува решението на наставника да накаже „само” 9 от футболистите на тима, тъй като 20 играчи са били въпросната вечер на заведение. В същото време Борисов не скри, че има неизплатени премии към футболистите.

Павел Дочев, който вече се появи в медиите като вариант за евентуален заместник на Любо Пенев, защити пред Гонг позицията на старши треньора и решението му да подаде оставка.

Един от най-големите треньори в историята на ЦСКА Аспарух Никодимов реагира остро на последните събития в клуба. Бившият наставник взе страната на подалия оставка преди часове Любослав Пенев.

Старши треньорът на Славия Велислав Вуцов заяви, че поздравява Любослав Пенев за взетото решение да подаде оставка и застава зад него. „Червените“ ще се изправят срещу Славия тази неделя, в мач от 12-я кръг на А група.