Блог за туризъм :: Какви сувенири e задължително да си купим от Испания

9
Добави коментар
webhotel
webhotel

Кратък преглед на нещата, без които не можем да си тръгнем след почивката в ИспанияПлакат за корида с вашето имеТрябва да си вземете поне един такъв сувенир от Испания – автентично изглеждащ плакат с вашето име на мястото на името на тореадора. Те са особено популярни в Севиля и се предлагат на почти всяка арена за борба с бикове. Супер подарък за дете. Друг подобен подарък може да е плакат с танцьори на фламенко и вашите имена като главни участници в представлението, само се оглеждайте за табели с надпис „Tu nombre aqui“, което означава „Вашето име тук“.Meч от ТоледоТоледо винаги е бил известен със стоманените си изделия и произведените там саби и щитове са въоражавaли европейските кавалерии в продължение на векове. Преди  огнестрелните оръжия да ги направят безполезни, разбира се. Сега се произвеждат предимно за туристите, също толкова качествени и перфектен подарък за вас или вашите приятели, особено ако битките с мечове са все още популярни във вашата родна страна. Ако нямате нужда от сабя може да си вземете за спомен нож за писма, направен от същата тази толедовска стомана, само за 10 Евро. За съжаление, този нож за писма не може да бъде използван за отваряне на имейлите ви.

Бренди2 държави правят истинско бренди – Франция и Испания. Франция правят някакво бренди, а Испания прави хубаво бренди. Произвежда се в град Херес, който е и също роден град на шерито, литър бренди се продава за 7-10 Евро. Други известни испански алкохолни напитки са вино „vino dulce“ от Mалага, кава /испанско шампанско/ от Каталуния и много, много други.
 

ВетрилоТопъл, летен ден в Испания би бил непълен без една испанка с ветрило, така нареченото abanico. Ветрилата може да ви изглеждат старомодни и натруфени, но те всъщност са доста ефектни и особено полезни в помещения без климатик.

Диск с ФламенкоФламенкото е все още живо и доста популярно, особено в Мадрид, Барселона и Андалусия. Отидете в специализиран магазин и помолете продавача да ви помогне да си изберете няколко диска с Фламенко музика. А ако сте си купили и бренди, и ветрило както ви посъветвахме по-горе ще можете да си спретвате истински испански вечеринки у дома. ПодправкиШафранът е основна съставка на паелята и е уникална подправка за много видове ястия. Добрите готвачи казват: Шафранът е скъп, ако го използваш целия, но може да се сложи малко, за да се усети вкуса му. Има много малко места в Испания, където го продават по-евтино отколкото в Гранада – освен шафран там ще намерите мента, лавандула и някои чудесни видове чай.  Гражданска Отговорност Оналйн с 10% Отстъпка – кликни тук:
www.zastrahovkionline.net