Иде.ли? – Покана за благотворителен концерт в Чикаго

7
Добави коментар
pavka14
pavka14

Покана за благотворителен концерт в Чикаго

09.05.2008 г. EuroChicago

Скъпи приятели,
На 10 май, от 19:00 ч. ви каним на първи благотворителен концерт организиран от новосъздадената организация с идеална цел Bulgarian American Нeritage Center (Българо-американски център за културно наследство).

На сцената на Ирландския център с адрес 4626 N. Knox Ave., Chicago IL 60630 ще видите повече от 80 изпълнители от различни жанрове на музиката, танца, песента и творчеството (линк към програмата). Концертът ще бъде заснет от телевизионен екип и излъчен в Чикаго. Приходите от билетите ще бъдат използвани за по-нататъшното обезпечаване на центъра, за наемане на помещение, за следващи концерти, конкурси, изложби и др.

Bulgarian American Heritage Center – BAHC е организация с нестопанска дейност, регистрирана през декември 2007 г. по законите на щата Илинойс и има за цел – съхраняване и разпространение българското духовно наследство – език, култура, традиции и обичаи в Америка, чрез образование, изкуство, литература, музика, танци, театър, филми, изложби, семинари, фестивали, социално общуване и др. Първостепенна задача в тази насока е създаването на бъдещ български културен дом в Чикаго с широки възможности за многостранна културно-просветна дейност.

BAHC – е отворена организация и се надява на вашата подкрепа. Набират се, както редови членове, така и членове на Борда на съветниците. Участието в Центъра е индивидуално, семейно, колективно и почетно.

Всеки е добре дошъл – с идеи, с опит, с работа, със средства. Върховен орган на ВАНС е общото събрание, което се състои от всички членове имащи право на глас. Първото отчетно-изборно събрание ще се проведе в началото на следващата година и ще избере Борд на директорите.

Средствата на Центъра се набират от членски внос, културно-просветна дейност, субсидии, дарения, завещания, наеми и др.

Две са най-важните непосредствени задачи пред организация след концерта на 10 май – да се подаде молба за освобождаване от такси (Тах Exemption) и да се изготви устав.

До среща на концерта в съботната вечер!

Билети може да закупите на входа на залата или онлайн чрез уеб сайта EuroChicago.

Материал на EuroChicago