Дамски прически с бретон за ниско чело – Хубава жена

16
Добави коментар
marta453
marta453

Харесвате ли къси прически с бретон? Ако не смеете да си направите такава, защото челото ви е ниско и ви се струва, че бретона не е за вас, грешите. Бретоните са подходящи за всички, дори за ниските чела. Трикът е в избора на правилния.

Бретонът освен, че е чудесно допълнение към прическата, може и да балансира формата на лицето и да прикрие някои недостатъци.

Чрез него оптически можем да променим височината на челото си. Всичко зависи от дължината и формата на бретона.
Вижте кои са най-подходящите бретони за ниско чело:

Бебешки бретон
Най-честата грешка при дамите с ниско чело е да се опитват да го прикрият с дълъг плътен бретон, който изцяло да покрива челото.
Този бретон не е подходящ, той като стеснява лицето. Вместо него заложете на къс, филиран бебешки бретон:

Независимо от дължината на косата бебешкия бретон открива частично челото, добре балансира пропорциите на лицето и му придава красив, романтичен ореол.
Такъв бретон отива и на права и на къдрава коса.

Рошав бретон
Рошавия филиран бретон привлича вниманието към челото. Хаотичните кичурчета с различна дължина оптически създават илюзията за по-високо чело, с което добре балансилрат пропорциите на лицето.
Ако е асиметричен, цялостната визия на прическата е интересна и нетрадиционна. Такъв бретон покрива по-плътно само едната част на челото, с което създава илюзия за по-високо чело и хармонични пропорции на лицето.

Бретон на едната страна
Изтънен бретон на пластове, обърнат на едната страна е идеалното решение за дами с ниско чело, които не обичат къси бретони.
Този вид бретон хем покрива, хем разкрива малка част от челото. Добре балансира пропорциите на лицето. Подходящ е за прави или чупливи коси. С помощта на стилизиращи продукти формата и местоположението му може да се запази през целия ден.

Вижте още прически с бретон:
Подстрижки за къса коса
Каква прическа да избера според формата на носа си
Виктория Бекъм – кралицата на късата прическа
Къси дамски прически
Мъжки прически с бретон