Най-добрите натурални средства срещу грип и настинка

8
Добави коментар
astigaa
astigaa

Най-добрите натурални средства срещу грип и настинка
Омега-3 киселините подпомагат имунната система и по този начин намаляват риска от грип и настинки.

здраве.bg

Грипът и настинката, както всяка есен и зима, са сред темите №1. Същевременно пазарът става все по-наситен с различни добавки и средства на естествена основа, за които рекламата твърди, че ще ни предпазят от грип и настинка или пък, в случай че се разболеем, ще ни помогнат да се оправил по-бързо и без да се стига до повече или по-малко опасни усложнения. Но кои от тези средства наистина помагат и за кои всичко е само рекламен трик!?

Ваксината, миенето на ръцете, здравословното хранене и редовните упражнения са най-добрите начини да избегнете настинките и грипа. Но понякога дори най-старателните и здрави хора се разболяват. И докато някои средства на естествена основа наистана могат да намалят симптомите или изцяло да ни предпазят, мнозина хвърлят пари на вятъра за неща, чието въздействие по една или друга причина е силно преувеличено. Как да направим разликата, за да се предпазим или оздравеем по-бързо наистина без да харчим излишно…

1. Капсулите с омега-3 – помагат: приемайте ги през целия сезон

Ако не обичате да ядете много риба, вземайте по една капсула омега-3, за да се възползвате от доказаните имуностимулиращи свойства на ненаситените мастни киселини. Омега-3 увеличават действието на фагоцитите – клетките, които се борят с вредните бактерии. Омега-3 повишават и потока на въздуха, т.е. намаляват риска за белите дробове от настинки и различните респираторни инфекции.

Потърсете пречистени капсули рибено масло, които съдържат поне 1 г комбинирани EPA и DHA.

2. Астрагалус – помага: приемайте го през целия сезон

Този китайски корен, който за съжаление не е популярен у нас, стимулира белите кръвни телца (които се борят с инфекциите). Изследванията показват, че астрагалусът подобрява работата на имунната система. Имайте предвид все пак, че астрагалусът проявява пълния си ефект след 6 до 8 седмици.

3. Ехинацея – леко, но все пак преувеличена роля

Ако се приема в началото на настинка, тази билка наистина може да намали…