Как да спрем стареенето

12
Добави коментар
kameliang
kameliang

Как да спрем стареенето
Добавено в Здраве, Любопитно

Добави към моето меню

Как да спрем стареенето, как да спрем образуването на първите бръчки
пет проверени начина да изглеждаме млади

Всяка жена мечтае да спре времето и да остане млада, да изглежда млада, да бъде харесвана и желана. Но какво може да спре появата на първите бръчки? Как да запазим свежестта и силата на младостта.
Оказва се, че има няколко прости, естествени и достъпни начина. Това са малки тайни, които могат да спрат стареенето на кожата и образуването на първите бръчки.

Смях
“Светът е оцелял, защото се е смял“, а ние можем да бъдем по-дълго време млади, ако се смеем и сме позитивни в отношенията си.
Смехът понижава нивото на хормона на стреса кортизол, повишението на който води до образуване и на бръчки.

Плодове
Нашата основна храна са плодове и свежи зеленчуци. Оказва се, че за да спрем бръчките трябва да нахраним нашата кожа с плодове – според козметиците най-доброто средство са плодовите маски. Можем да ги приготвяме и сами от краставица, ягоди, папая, ябълки, грейпфрут.

Зелен чай
Чай, зелен или билков, трябва да се пие, колкото се може повече. В него се съдържат голямо количество антиоксиданти, които неутрализират действието на свободните радикали и забавят процеса на стареене.

Тонус
Доказано е, че мускулният тонус забавя стареенето на клетките на нашата кожа. За да бъдем в добра физическа форма са необходими само 30 минути всеки ден активно физическо натоварване.

Секс
Сексът, любовта и споделените мигове с любимия човек, повишават нивото на хормона на радостта серотонинв кръвта и забавя процеса на стареене. Това е и научен факт.