Къща за гости „Синчец“ – почивка на планина в с. Орехово в Родопите

10
Добави коментар
raliv
raliv

Добре дошли в сайта на къща за гости „Синчец“ в с. Орехово, община Чепеларе, Родопа планина.

Сред къщите за гости към Сдружението по туризъм в село Орехово с особен колорит и атмосфера се откроява къща „Синчец“ в центъра на селото.

Ако търсите домашен уют, тишина и спокойствие, това е място точно за вас. Стопанката Петрана Калинова ще ви посрещне като скъпи гости.

Изберете ли този дом, избрали сте романтиката на историческото минало. Всички стаи на къща „Синчец“ са богато украсени с живописни картини, рисувани от Атанас Калинов. Освен художник и краевед, той беше и поет и писател. Автор е на 11 книги, между които пътеводителя „Персенк – душата на Чернатица“ и романа „Свещена земя“ – първото произведение в българската художествена литература за родопските траки. От къщата за гости може да закупите неговите книги.

Домакинята на къща за гости „Синчец“ Петрана, типична гостоприемна родопчанка, ще ви нагости по ваше желание с традиционни родопски храни – катми, рогатники, клин, баница с картофи, пататник.

Около селото може да се разходите наблизо и да се порадвате на красиви гледки и панорами, или да предприемете по-дълги туристически походи.

Ако искате да си починете далеко от големия град, ако търсите тихо място без чужди хора около вас, ако искате да се порадвате на величието на Родопите, къща за гости „Синчец“ в село Орехово е подходящото място за вас.