Петък, 13-и

9
Добави коментар
user24
user24

четвъртък, 12 ное 2009 г. 17:24 ч.

Петък, 13-и! Фатален ден или поредна дата от календара. Специално за BNEWS звездата от втория сезон на „Ясновидци” Михаил Наков представи своята гледна точка. Чирпанският феномен дели живота си на две – преди и след тежка катастрофа. След 20 дни в кома той оцелява и оттогава има дарба да вижда в отвъдното.

Според Мишо петък 13-и е ден като всички останали, но тази дата има по-особени вибрации. Родените под знака на рак, водолей, козирог са с изявен късмет, както и родените на четни дати. Денят не е  толкова добър за родените на нечетни дати и под знаците на зодиите лъв, стрелец скорпион.

Ясновидецът съветва всички, които са суеверни и имат някакви притеснения, на този ден да носят сребро или тюркоаз.

Петък 13-и се пада 2-3 пъти в годината, но понякога и до 9 пъти, забелязал е Мишо.

Датата се свърза  с Тайната вечеря, на която са присъствали 13 души. И до днес у много народи съществува поверието 13 души да не сядат заедно на маса. Предателят Юда идва последен, тринадесети. Спасителят е бил разпънат в петък. Има и много други такива примери, свързани с датата 13-ти, споделя Михаил Ников.

Страхът от фаталната дата си има дори научно наименование – трискаидекафобия. Психолозите са доказали, че на суеверните хора им се случват лоши неща в такъв ден, но само защото те започват да се държат неадекватно и неспокойно и сами стават причина за нещастията си.