КТ „Подкрепа“

14
Добави коментар
iliqn
iliqn

Писмо на ИС на ФСО „Подкрепа“ – „Кремиковци“ до регионалите и професионални поделения на КТ „Подкрепа“

БРАТЯ И СЕСТРИ,

Текат последните дни на „Кремиковци“ АД. Вече дванадесет поредни правителства правят всичко възможно многохилядният колектив на българските металурзи да остане без хляб в разгара на най-тежката икономическа криза. С лека ръка българският министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков зачерква нашите съдби и съдбите на сто хиляди железничари, пристанищни работници и тези, работещи в съпътстващи фирми. Вместо оздравителен план огромният Комбинат ще бъде нарязан на скрап и хипнотизиран от имагинерната идея да спечели няколко милиарда ще унищожи стотици милиарди активи и съдбите на десет процента на работещите в България.
„Кремиковци“ отдавна не е екологичен враг на София и все още има шанс чрез оздравителен план да дава принос в брутния вътрешен продукт между 5 и 8 процента. Доказателство за това е фактът, че вече почти година, макар и без оборотни средства чистите производства на Комбината работят и редовно се погасяват разсрочените задължения към държавните структури /НЕК, Булгаргаз и БДЖ/.
Обръщам се към вас с молба за синдикална солидарност, като ни подкрепите на 16 ноември 2009 г. в София от 09.00 ч. на площад „Св. Александър Невски“ и се присъедините към протеста, организиран от ФСО „Подкрепа“ – „Кремиковци“ АД, за да има бъдеще за кремиковските металурзи и техните семейства.

| 13/11/2009 | Назад |