КОСОПАД БАБИНИ РЕЦЕПТИ

17
Добави коментар
rusenez
rusenez

КОСОПАД БАБИНИ РЕЦЕПТИ

КОСОПАД 1

20 г. рициново масло, 1 супена лъжица лавандулов спирт и 1 жълтък от яйце се разбиват и се намазва косата. Престоява завита около 2 часа. След това се разбиват 2 белтъка с малко хладка вода и косата се изплаква с нея.

 

 

КОСОПАД 2 

3-4 супени лъжици хума се поставят в порцеланов съд и се заливат с 2 супени лъжици оцет и вода, докато се покрие. Бърка се до гладка каша. След 15 минути намокрената коса се маже, като с пръсти се втрива в кожата. Държи се 1/2 до 1 час и се измива обилно с вода.

 

КОСОПАД 3

Смесват се равни количества живовляк, конски босилек, коприва и риган.1 супена лъжица от сместа се залива с 1 чаша вряла вода и се оставя да престои 1 час. След това се прецежда и се прибавя меката част на черен хляб, за да се получи каша. Топлата смес се втрива в кожата на главата и се покрива в найлонов плик, а върху него се връзва кърпа. Така се стои около 2 часа. След това косата се измива с топла вода без сапун и се оставя да изсъхне естествено.

 

КОСОПАД 4

Мястото където е окапала косата, се промива с кислородна вода. Почистват се скилидки чесън и се търка, докато кожата порозовее. Повтаря се много пъти.

 

КОСОПАД 5

Корени от коприва се смесват с мащерка и се варят 10 минути. Получената смес се налага върху окосмената част на главата. След 10-15 минути се правят разтривания с отварата. За по-голям ефект в нея се слага малко оцет.

 

КОСОПАД 6

250 г. свежи стебла и листа от коноп се счукват и се изпържват в 500 г. свинска мас. Като изстине се мажат главата и брадата докато спре косопада.

 

КОСОПАД 7

50 г. чемерика/корени/, 250 г. вода и 250 г. спирт се варят, докато остане наполовина. Прецежда се. Мажат се корените на косата 3 пъти седмично в продължение на 15 дни, а след това – 1 път седмично, преди измиване.

 

КОСОПАД 8

Счуква се хрян и се налага с него оголеното място. Да престои 48 часа. По такъв начин микробите умират и косата пониква.