Как да отваряме DOCX файлове

10
Добави коментар
lenycom
lenycom

[wp:svejo-net]
Когато Microsoft премина от Office Word 2003 към Office Word 2007, форматът на документите се промени от .doc към .docx. Но сега MS направи .docx постоянен стандарт за  Word документи, и той ще остане дълго време преди да го променят за в бъдеще. Word 2010 запазва документите в .docx и всеки инструмент които отваря този формат няма да има проблеми с него.

По отношение  на достъпността, няма никаква разлика между Docx формат на Office Word 2007 и Docx формат на Office Word 2010, т.е. двата са едни и същи.

Docx формата може да се отвори с различни онлайн или десктоп приложения. Две от най – често използваните интернет приложения за отваряне на docx формат са  Google Docs и Zoho Viewer. Те дори Ви позволяват да го редактирате.

За десктоп можете да използвате OpenOffice които  ви позволява да редактирате документа.  Но ако пък се нуждаете от  прост инструмент за да видите съдържанието на файла тогава можете да използвате  Word Viewer което е разработка на Microsoft. На имайте в предвид че Word Viewer изисква Microsoft Office Compatibility Pack.

Ето ви и едно приложение което ще позволи на по – стар офис пакет да отвори .docx файлове. Изтеглете го от тук.

Кое е вашето любима приложени за отваряне на docx формата?

Related posts:

Free, MS Office, Software