Погребаха Албена в бял ковчег като булка 7 20516

19
Добави коментар
petjor
petjor

Погребаха Албена в бял ковчег като булка

17.11.2009 20:35 | България

В бял ковчег, цялата в цветя като булка, каквато никога не стана, погребаха вчера Албена Димчова от село Княжева махала. Кметската щерка, която беше само на 16 години и 15-годишният й приятел Цветан скочиха прегърнати в неделя призори пред товарния влак край гара Брусарци заради забранената и невъзможна любов помежду им.

“Господи, за лошо ли баща й и майка й не са й давали да се вижда с момчето? Мислели са й доброто – да учи, да се развива, а то – какво стана?!”, въздишаха с насълзени очи роднини и приятели, обиколили вчера със свещи и цветя къщата на почерненото семейство.

Близките на фамилията категорично отказваха да проумеят защо Албена е взела фаталното решение. “Откакто учи във Враца, детето започна да се отдалечава от Цветан. Последната вечер дори споделила с майка си, че скъсва с него. Какво е станало, как са се озовали двамата през нощта на релсите, не знаем!”, плачеха роднини. Те не можеха да си обяснят и как момичето е излязло от дома си по тънка блузка в студената нощ и е стигнало на няколко километра до жп линията. “Надяваме се да има разследване и да се изясни тези загадка!”, заявиха близките.

Почти цялото селце – около 100 човека, изпратиха момичето в последния му път. Предвожданата от свещеник процесия спираше на всеки кръстопът, за да се прости детето с родното си място. В шествието бяха и учители, и ученици от Гимназията по търговия във Враца, където Албена учела банково дело. “Тя беше много възпитано и уравновесено дете. Нямаше крайни реакции, учеше се много добре! Никога не съм предполагала, че може да посегне на живота си!”, каза класната на момичето.

Нейни приятелки пък я обрисуваха като много жизнена, весела и купонджийка. Никога не показвала, че нещо й тежи, или че има проблеми в семейството. Близките едва откъснаха майката Надя от ковчега на единственото й дете, а познати и роднини затрупаха гроба й с цветя. На погребението не се появи никой от фамилията на приятеля й Цветан Мирчев, който оцеля под влака. По същото време лекарите в ломската болница направиха операция на едната от счупените му ръце.

“Продължаваме да следим постоянно състоянието на пациента. Вчера той дойде на няколко пъти в съзнание и влезе в контакт с нас. Каза имената на родителите си и своето, но още не можем да дадем категорична прогноза”, заяви шефката на ОАРИЛ д-р Валя Цветкова.

Рано сутринта в деня на погребението на Албена опит за самоубийство направил най-големият брат на Цветан Стоян Мирчев (20 г.). Младежът срязал вените на едната си ръка и бил откаран в здравната служба в Дреновец. “Раната се оказа повърхностна и след оказаната му помощ той бе освободен”, съобщи д-р Благой Славчев. Той обаче е препоръчал намесата на психолог, тъй като Стоян явно е силно травмиран. Семейство Мирчеви е наследствено обременено, преди около 15 г. майката Валентина е правила няколко опита за самоубийство.

Историята

Албена и Цветан се хвърлиха под влак, превозващ камъни от гара Елисейна към Видин в неделя призори. Двамата влюбени се прегърнали и скочили под тежащата 223 тона композиция. 16-годишното момиче загина на място. 15-годишният й приятел, с когото имала връзка от две години, оцеля и лекарите още се борят за живота му. Проблемът на Бенджи и Цветан най-вероятно е било несъгласието на нейните родители да има връзка с него.

Въпреки че той е от бедно ромско семейство, тя много държала на него, ходела му на гости, дори през лятото избягала при него. Тогава баща й – кмет на ломското село Княжева махала, я прибрал с помощта на свой братовчед. Дори налетели на бой на ромската фамилия, която я приютила.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти