Честит празник на всички посерковци!!!

36
Добави коментар
naskoki
naskoki

Честит празник на всички, за които любимото място за престой е тоалетната!!!Днес се чества световният ден на тоалетната!

Всеки може да го отпразнува така, както намира за добре. Ето една идея за подобаващо отбелязване на празника- може тайничко да си попръцкваш насаме, докато седиш на тоалетната чиния с вестник.

Тоалетната , която е известна сред народа и като клозет, клекало, кенеф и нужник е помещение, което е предназначено за изхвърляне на човешките отпадъчни материали като урина и изпражнения. Т.е. всички тези неща, които организмът ти предвидливо е решил да изгони…

Съвременните тоалетни са свързани към канализацията, като изключение правят само онези симпатични дупка в набързо сковани барачки по селата.

Първите тоалетни се появяват 2500 години преди новата ера в Индия и Пакистан. Подобни са намерени в Китай, Египет и Древен Рим.

През 1681 година за първи път се използва френската дума тоалетна. Първоначалното значение на думата е процедура за правене на прическа и обличане, оттам се появяват и думите тоалетен стол и тоалетна вода.

В началото на XIX век се появяват първите обществени тоалетни с „всички екстри“, като чинии и възможност за сядане.

През 2001 година е създадена Международната организация на тоалетните.