Ускорено чуждоезиково обучение чрез Сугестопедични курсове – ..:: Хотспот България ::..

22
Добави коментар
xotspot
xotspot

Сугестологията е наука открита през 70-те години на XX век, която допринася значително в областта на ускореното обучение. Неин основател е д-р Георги Лозанов – български учен и психолог, който чрез използване на различни техники постига изключителни резултати в областта на чуждоезиковото обучение . Чрез разработената от него програма се усвояват между 80 и 300 думи всеки ден и след преминаване на едномесечен курс даденият човек говори чуждия език на ниво напреднал.

В основата на метода е слушането на класическа музика в определен такт и стоенето в удобна, отпусната поза на тялото, чрез което се достига „състояние алфа“ (състояние на релаксираща будност). Тогава мозъкът може да възприеме и запомни многократно по-големи количества информация. Ето пример как работи методът:

Ако искате да вземете участие в курсовете е желателно да се обръщате само към официалните центрове за обучение. В България има няколко сертифицирани от д-р Лозанов сугестопедични курсове. Също така можете да намерите и списък на всички сертифицирани преподаватели по цял свят.

Програма, разработена посредством метода на д-р Лозанов е EarWormsLearning. Можете да изпробвате безплатно демо от горния сайт (включва испански, френски, италиански, гръцки, руски, немски, китайски, японски, португалски, арабски и датски език).

Вижте още:Как да четем 10 пъти по-бързо – Скоростно четене