BGProxy.NET – Сърфирай анонимно с уеб прокси.

25
Добави коментар
alakov
alakov

» Тайно или явно?

Всеки интернет потребител е ходил „тайно“ в някой сайт. Но какво значи това? Интернетът не е океан, а ти просто капчица вода в него, която никой не забелязва. За да видиш някой сайт в интернет браузъра протича стандартна комуникация – ти пращаш заявка към даден адрес и резултатът от тази заявка се доставя на твоя адрес. Тези адреси са явни – адресът на уеб сървъра и твоят IP адрес. Това, че ти си чистиш history-то не означава, че уеб-сървъра автоматично си почиства log-овете. IP адресите са сегментирани по държави, региони, населени места до локални интернет провайдъри, в частност и до теб. С други думи няма тайно в интернет – всичко е явно!

» Какво е web proxy?

Това в посредник между теб и сайта, който достъпваш. Механизмът на комуникацията е променен – ти изпращаш заявка към proxy сървъра, той я препраща към сайта, който търсиш. После следва обратното – proxy сървъра полуава отговора на заявката и го препраща към теб. Какво печелиш? Търсеният сайт регистрира като заявител IP адреса на proxy сървъра, а не твоя.

» За какво да го ползвам?

Можете да го използвате за „Скришно“ сърфиране в интернет, повторно гласуване в анкета, повторен вот за сайт, мнение или пост. Ако са ви ban-нали IP адреса или просто желаете анонимност.

» Защо точно web proxy?

Има всякакви програми и програмки за проксиране, които трябва да инсталирате, конфигурирате, регистрирате и други досадни неща. Има също и публични прокси сървъри, които изрично трябва да ги посочите в настройките на уеб браузера си, както и порт за комуникация, като някои от тях са със съмнителна репутация. Най простия, бързодостъпен и удобен начин си остава web proxy.