MyAstroData Начало Новини Забравена парола и потребителско име; email бюлетин

26
Добави коментар
Eureka
Eureka

Малки промени по сайта към днешна дата:

Начална страница

Леко промених индексната страница, но се очертават още промени, за да се подобри потребителското преживяване. Разбрах, че се лутате и не се ориентирате, че разделът „Моят хороскоп“ е мястото, откъдето можете да се логнете в профила си или да се регистрирате, ако все още не сте. Така че освен двата бутона за „Вход“ и „Регистрация“, изнесени директно на заглавната страница ще осигуря и видим от всяка страница на сайта формуляр за LogIn и връзка за регистрация.

Към акцентите добавих и статиите от „Библиотека“. Така в момента се виждат последните три новини и последните три статии. По-късно към тях ще се присъединят карета с акценти от други раздели на сайта. Още преди това обаче ще изнеса там и оценките, които регистрираните потребители дават за наличните, завършени модули: така мисля, че тези, които все още не са се регистрирали ще могат лесно да преценят дали си заслужава. Не забравяйте, че винаги можете да надникнете във вътрешната част на сайта, логвайки се като демо потребител с demo | demouser.

Възстановяване на забравена парола и потребителско име

Преди няколко седмици добавих възможността за възстановяване на забравена парола, както се вижда от направеното тогава демо видео. Днес доработих тази част на сайта – сега можете да възстановите и потребителското си име: попълвате вашия email адрес и парола (т.е ако сте забравили и нея, първо започвате от нейното възстановяване) и получавате вашето потребителско име. Надявам се, че с това решавам проблема за тези от вас, които често си забравят паролите, потребителските имена и т.н. Ако все пак имате някакъв проблем с логването в сайта, винаги можете да ми пишете, естествено.

Месечен email бюлетин

Още нещо ново. В „Настройки“ на профила от днес има една секция за абонамент – абониране и отписване – за месечния бюлетин, който подготвям. Ако всичко върви по план и ми стигне времето първият бюлетин ще е в началото на декември.

Бях пуснал въпрос относно бюлетина във фен страницата на сайта във Facebook – в момента всички потребители са абонирани по подразбиране. Като по всяко време можете да се отпишете, ако искате.

Близо до темата. Съжалявам да го кажа, но имам чувството, че някои хора са забравили какво са учили в училище. Накратко: писмото започва с обръщение и завършва с подпис (име, информация за контакти). Не ми пречи писмото да е написано в неформален стил, нямам нищо против говоренето на „ти“ с непознати, но държа писмото да е написано на кирилица и по възможност грамотно. В противен случай обикновено разстоянието до кошчето се оказва нищожно. И още една забележка: когато изпращате mass mail слагайте адресите в BCC полето, така че да не се случва всеки получаващ писмото да вижда адресите на другите – разберете, че имейл адресът трябва да се третира като лична информация.

Предстои

Работя по един плъгин за кирилизация и съм вече на финалната пряка. Остава да се преборя с опърничавия Internet Explorer (няма друг браузър, който да създава такова количество проблеми на разработчиците като този на Microsoft). В момента, в който плъгинът е готов, започвам да работя по коментарите. Т.е скоро ще можем да си дискутираме, коментираме; да се модерираме и пак да си коментираме. Очаквайте 🙂

Етикети:

Всички права запазени, www.myastrodata.com © 2008-2015 Препубликуването на статиите в онлайн или печатна медия е позволено само след изрично писмено съгласие от страна на администратора на сайта, Владимир Комаров, и от страна на автора на статията, в случаите, когато статията е на гост-автор! Свободно можете да използвате фрагменти от статията под формата на цитати при условие, че цитатът е уместен и не променя смисъла на написаното, както и ако поставите директен линк към тази статия под или над цитата, задължително (използвайте permalink). Всеки линк от Ваша страна се приема като знак на добра воля в помощ за популяризирането на сериозната астрология и Ви връща моята сърдечна благодарност! Всички въпроси по темата отнасяйте директно към администратора на сайта.

Permalink: http://www.myastrodata.com/news/zabravena-parola-potrebitelsko-ime-email-byuletin/