Сутрешна маска за лице

18
Добави коментар
angelico
angelico

Една чудесна рецепта за маска която ще освежи кожата на лицето ви, непосредствено след ставане от сън. Количеството на готовия продукт е голямо, затова по желание можете да намалите предложените пропорции наполовина или на 1/4, или пък да го споделите с приятел или приятелка.

Количество: приблизително 5 дози за апликация
Време за приготвяне: 5 минути
Трайност: продуктът е нетраен затова съхранявайте получената смес в хладилник

Необходими продукти:
•    1 чаша овесено брашно
•    2 супени лъжици мед
•    2 супени лъжици захар
•    1/2 чаша прясно мляко
•    1-2 капки от любимото ви етерично масло

Начин на приготвяне и употреба:
Смесете овесеното брашно и захарта и бъркайте до разтваряне на всички бучици и получаване на гладка, хомогенна смес. Добавете мед и разбъркайте. Уверете се, че медът се е разпределил равномерно сред първите две съставки. Малко по малко към сместа добавете и прясното мляко, като в същото време бъркайте енергично. Не слагайте прекалено много мляко, в противен случай рискувате да направите сместа прекалено течна. Трябва да се получи достатъчно гъста каша, която да може да се задържи върху кожата на лицето. За финал прибавете и 1-2 капки от любимото си етерично масло Ако кожата ви е нормална или суха, бихте могли да използвате етерично масло от лавандула, а ако кожата ви е от мазен тип – етерично масло от лимон.

Поставете готовата смес в хладилника и я оставете да престои там в продължение на около 5 минути. След това нанесете дебел слой от пастата върху кожата на лицето и шията си. Избягвайте контакта с очите. Останете с маската в продължение на около 30 минути. Отмийте с топла вода и третирайте кожата с овлажняващ крем или лосион.