Видеохит: Мъпетите пеят „Бохемска рапсодия“

16
Добави коментар
plam
plam

Гонзо, мечокът Фози, Животното, мис Пиги и десетки други герои от „Кукленото шоу“ записаха своя кавърверсия на суперхита „Бохемска рапсодия“.

Музикалното видео бе пуснато с високо качество в страницата на мъпетите в YouTube и за по-малко от седмица бе гледано няколко милиона пъти.

В новия канал Muppets Studio има и други клипчета с популярните персонажи – вкл. „Одата на радостта“ (Ode To Joy) в изпълнение на лаборанта Бийкър, отличена по-рано тази година с интернет награда „Уеби“.

Мъпет шоуто, популярно и у нас, е тв вариете от периода 1976-81
г., в което участваха певци, актьори и други знаменитости.

Освен жабока Кермит, който играеше ролята на
конферансие, сред популярните персонажи бяха още прасето Мис Пиги, мечокът Фози, плъхът
Ризо, Животното (барабанист на рокгрупа), готвачът швед, Сам Орела,
грозноватият Гонзо Велики.

US медии припомнят, че песента на „Куин“ не е била така популярна, откакто звуча в комедията от 1992 г. „Светът на Уейн“ с участието на Майк Майърс (вж. видеоклипа със субтитри).

Новата версия съвпада с Денят на благодарността в САЩ и 18-годишнината от кончината на Фреди Мъркюри, който почина на 24 ноември 1991 г. от СПИН.

Повод е също новият сборен албум с хитове на „Куин“ Absolute Greatest, който на българския музикален пазар се разпространява от „Анимато мюзик“ / И Ем Ай.

„Бохемска рапсодия“ често оглавява класациите с най-големите рокхитове на всички времена.

Песента е написана от Мъркюри за албума от 1975 г. A Night at the Opera (Една нощ в операта).

Въпреки сложността си тя бе включвана и в изявите им на живо – като благотворителния „Лайв ейд“ през 1986 г. (видео).

На концерта в негова памет през 1992 г. на стадион „Уембли“ тя бе представена от Елтън Джон и Аксел Роуз от „Гънс енд роузес“ (видео).

„Бохемска рапсодия“ е била обект на пародии и преди, вкл. във втория сезон на „Мюзик айдъл“ миналата година.

Тогава бе изпълнена в стил „музикални инвалиди“ от най-колоритните участници в кастингите, сред които Милен „Марая Кери“ Димитров и Майкъл Джексъна на кроасаните.

Вариантът на мъпетите обаче е най-добрият, категоричен е дори официалният сайт на британската рокгрупа QueenOnline.com. Убедете се сами: