КОМФОРТ: 5 идеи за декорация с шишарки

59
Добави коментар
biju19
biju19

Есента идва, а с нея и разнообразието от природна декорация за Вашия дом. Вижте няколко идеи за украса с шишарките, които сте събрали по време на разходката си в парка или гората. Освен красиви, шишарките са с разнообразни форми и размери, намират се лесно, а и са много издръжливи – Вашата декорация ще издържи поне до пролетта.

1. „Дръвче“ от шишарки

Направете си истинско „дръвче“ от събраните шишарки, с което можете да украсите камината или пък холната си масичка. За целта можете да използвате метална рамка и пистолет с топъл силикон – преди да закрепите шишарките можете леко да ги навлажните, за да се затворят леко.

2. Шишарки в саксия

Съчетайте шишарките с разноцветни аксесоари, като ги поставите в красиви саксии, чаши или купи. Поставени до зелени растения, те ще подчертаят тяхната красота и природен чар.

Ако намерите някоя по-голяма шишарка, можете да я поставите в малка саксия, създавайки усещането, че в нея е засадено миниатюрно борче.

3. Шишаркова украса за камината

Създайте около камината си уютна горска атмосфера с помощта на „гирлянда“ от шишарки – завържете здрав канап или струна около стеблото на всяка шишарка и закрепете добре на няколко места така получената „гирлянда“ с кабарчета, изолирбанд или малки винтчета с кукички.

4. Малки шишаркови детайли

Най-малките шишарки можете да използвате като декорация за зелените растения в дома си, особено ако разполагате с вечнозелено дръвче. Поставете ги в основата на растението, около стеблото му, като към тях можете да добавите и любимите си потпури или сухи цветни листа.

5. Кошница с шишарки

Красивата плетена кошничка с облицовка от брезова кора е идеалната добавка към шишарките – поставете ги в нея и украсете отгоре с няколко клончета зеленина, например борови клонки.