Коледна картичка със снежен човек

7
Добави коментар
artandblog
artandblog

Направете си коледна картичка със снежен човек. Сътворете си една прекрасна ръчно правена и уникална картичка, която да изпратите на семейство или приятели за Коледа. Необходими материали:

– червена шарена хартия

– различни по големи и вид букви, които да се изрежат от списания

– картон: светло син (за основата), бял (за снежния човек) и оранжев (за носа на снежния човек)

– панделка

– черен тънкописец или маркер

– различни по големина и вид сини копчета

– малка метална елха

– лепило

Начин на изработка:

Първа стъпка: На червената шарена хартия залепете изрязаните букви по предварително решен надпис. След това залепете червената хартия на светло синия картон, като предварително е решена големината на картичката.

Втора стъпка: От тук можете да си изтеглите шаблона на снежния човек. Наложете го на бял картон и изрежете тази форма. От оранжевия картон изрежете триъгълник за нос на снежния човек, залепете го на главата му и с маркер нарисувайте очи, както е показано на картинката.

Трета стъпка: За по-лесно зашийте копчетата преди да залепите снежния човек. Така значително ще се улесните, а и никъде няма да се виждат следи от шиенето.

Четвърта стъпка: Увийте, като шалче, около врата на снежния човек панделката. Закрепете над възела от панделката малката метална елха с лепило. Вместо нея можете да използвате пайета, копче или плоско мънисто. След това залепете снежния човек за картичката.Източник: diyideas

Сподели:

tweet

Tags: КартичкаКоледаНаправи си самСнежен човек