Как да открием и реализираме личната си цел в живота?

6
Добави коментар
Tia
Tia

Как да открием и реализираме личната си цел в живота?

Откриването на целта в живота е приключение и няма нищо общо с печалба или загуба

Концепцията за откриването на целта на живота на човека е била тема на размисъл векове наред. Безброй поколения са се мъчили с тази мисъл, определяйки какво значи всъщност “истинската цел”на основата на различните културни възгледи и ценностни системи. Някак, в нашата модерна ера, все още не сме се доближили до конкретният отговор на тази мистерия. Каква е всъщност целта на живота ни? Можем винаги да се вкопчим в този обезсърчаващ въпрос, но все пак има едно нещо, с което всички са съгласни. Позитивната цел в живота ни е да се стремим към изпълняване на нещата, които са важни за нас на този свят – семейство, кариера, вяра или заслуги.

Дешифриране на целта на живота.

Дори най-съсредоточеният човек може да се наложи да вложи усилия, за да открие целта на своя живот. Ние често сме раздвоявани в толкова много различни посоки, затова е трудно да определим водещите си приоритети и какво е най-важно. Това е като да се чудим за причината, поради която съществуваме. Бъкминстър Фулър, философ, живял през 20-ти век, е пример за човек, борещ се да открие целта на живота си. Създавайки обобщени принципи на живота, Фулър открил, че неговата лична цел била да помага на другите хора да бъдат щастливи и да изпълнят това, за което са предопределени. Той станал учител на другите как да преценяват индивидуалната си съдба. Днес много хора продължават да използват неговите теории като основа за своите търсения на истинската цел като следват личните си желания и страсти и като откриват ценността си като индивиди.

Първият от обобщените принципи на Фулър е известен като “движение напред”. Това е ефектът на движещите се тела върху други движещи се тела. Класически пример за това е образът на камък, падащ във вода. Когато камъкът докосне водата, причинява вълнички, като така прибавя допълнителен ефект към нещо, което вече съществува. В зависимост от размера на камъка и дължината на падане, този страничен ефект може да бъде много голям и силен. Движението напред е реализация, без…