Официалните тарифи на звездите на Пайнер и Ара

17
Добави коментар
user24
user24

сряда, 2 дек 2009 г. 13:25 ч.

Bnews се сдоби с официалните тарифи на хонорарите на звездите на музикалните къщи „Пайнер“ и „Ара Аудио“. Още преди месец написахме за част от тарифите, а сега публикуваме пълния списък поради актуалността на темата.

Bnews публикува официалните тарифи на хонорарите на звездите на музикалните къщи „Пайнер“ и „Ара Аудио видео“ поради актуалността на темата, след като данъчните погнаха 16 родни изпълнители за това дали си плащат задълженията към държавата.

Най-скъпите звезди на попфолка в момента са Преслава и Камелия, за които се плащат съответно 8000 и 7000 лева за участие в програма час и 15 мин, сочи тарифата на Пайнер. На този фон Глория направо е евтина с исканите 6 бона за участие. И трите се проверяват от данъчните.

Шефът на Пайнер Митко Димитров обаче призна, че изпълнителките получават малка част от посочените хонорари, защото по-голямата част остава в музикалната компания.

На мушката на НАП е и Анелия. Тя е сред скъпо продаваните звезди с хонорар от 6 хиляди лева. Според тарифата, с която разполага Bnews, Райна, която в последните дни стана доста актуална покрай победатата си във ВИП денс, може да ви пее за 3500 лева. Вероятно обаче хонорарът на певицата вече е доста по-висок след рекламата, която си направи с участието в шоуто по Нова телевизия.

Сред проверяваните от данъчните са и Малина и Мария. 5 бона за участие е хонорарът на Малина, а Мария – Отварачката ще разтуши душата ви за 4 хиляди. Сред проверяваните от данъчните са още Вероника – 3000 лв. за участие, Емилия – 4500 лв., Силвия – 3500 лв. Позалязващата любимка на много тийнейджъри – Гергана, пее само срещу 2700 лв., но тя също е погната от инспекторите на Националната агенция по приходите. За певицата на народа Ивана цената е по договаряне.

Отделно от хонорарите се плащат пътните разходи и  нощувките на изпълнителите.

Малко по-скромни като цяло са хонорарите на звездите на Ара аудио видео. Най-скъпите звезди в тарифата на музикалната къща са Тони Стораро – 5000 лв. за участие, Алисия – 4500 лв., Емануела – 4000. Все още те не са в обсега на данъчните. От НАП обаче заявиха, че 16-те проверявани в момента звезди са само първата порция. Така че вероятно скоро на мушката ще бъдат и други имена.