Красиви декоративни свещи

86
Добави коментар
lucynda
lucynda

Красиви декоративни свещи

03.12.2009 г.

Ако искате да добавите уют и красота към интериора си, можете да го направите бързо и евтино с помощта на декоративни свещи. За да постигнете обаче повече индивидуалност, можете да декорирате сами обикновените свещи – това ще Ви спести средства за по-скъпи декорации, като едновременно с това ще даде възможност да разгърнете фантазията си.Релефната декорация със стилизирани листа внасят специфичната есенно-зимна атмосфера. Необходими материали:

• дърводелски инструмент за дялане (можете да използвате и друг подходящ инструмент или аксесоар) • малки четчици (може и дунапренови) • акрилна боя в желания цвят или цветове • големи декоративни свещи (не много тънки) • хартиени салфетки • вестници

Необходими материали:

1. С помощта на избрания инструмент очертайте желания дизайн върху повърхността на декоративната свещ, като работите над разгънат вестник, за да събирате малките восъчни „стружки“. За да постигнете по-прецизни линии, можете предварително да очертаете дизайна леко с моливче. Добре е преди да започнете да се поупражнявате върху парче от свещ, тъй като вече издълбаният дизайн не може да бъде поправен.

2. За да създадете дизайн, който покрива цялата обиколка на свещта, започнете с направата на едно листо и продължете с останалите листа, като ги припокривате леко едно с друго. Когато сте готови, минете леко с пръст върху повърхността, за да почистите остатъчните восъчни „стружки“.

3. Когато сте готови с целия дизайн, избършете свещта с хартиена салфетка и се заемете с оцветяването на декорацията. С помощта на малка четчица нанесете върху гравираните листа акрилната боя (добре е тя да е в цвят, контрастен на този на декоративната свещ). За да подчертаете дизайна, след като нанесете боята я избършете с парцалче, за да може част от нея да влезе в жлебчетата и да ги акцентира. След това нанесете боята отново.

Забележка: Оставете горната част на свещта небоядисана. Никога не боядисвайте фитила.За да направите интересна аранжировка с декоративни свещи, подберете такива, които не са еднакви по големина и цвят, и ги подредете несиметрично. За да създадете една все пак цялостна декорация, можете да направите всички свещи с еднакъв стил на дизайна (например различни по вид листа).

Източник: Sunset.com
Посещения: 6379