Само Бойко знае кой ще е новият външен министър

12
Добави коментар
user24
user24

сряда, 2 дек 2009 г. 16:40 ч.

Снимка : БГНЕС
Борисов и Фандъкова рамо до рамо на церемонията в Кубратово

Премиерът Бойко Борисов запази тайната около наследника на външния министър Румяна Желева. Само той знаел кой е, въпреки че преди два дни самата Желева обяви, че ще е умен и красив мъж.

 

Новият външен министър е известен само и единствено на премиера Бойко Борисов.

Ще го обявя, когато съм готов и когато Румяна Желева бъде избрана за еврокомисар, обясни той пред журналисти, след като откри с кмета на София Йорданка Фандъкова нова когенерация в пречиствателната станция „Кубратово”.

Настоящият дипломат №1 намекна, че наследникът й ще е умен и красив мъж, но е твърде възможно информацията й да се разминава с премиерския замисъл. Какъв е той обаче журналистите още дълго ще трябва да питат, тъй като се очаква Желева да бъде избрана  в европейското правителство едва през януари следващата година. А Борисов се е зарекъл да пази в тайна името на бъдещия дипломат номер 1.

Откритата в сряда когенерация ще спестява 1 млн. тона вредни емисии

годишно, обясни Борисов и видя в това повод за хвалба на страната преди световната среща за климата в Копенхаген следващата седмица. Инсталацията ще прави ток и топлоенергия от отделяния от пречиствателната станция биогаз, а произведената енергия ще се използва в работата на съоръжението. Когенерацията струва 5 млн. лева и се води най-голямата инвестиция на „Софийска вода” за годината.  В пречиствателната станция от догодина ще започне изпълнението на проект по ИСПА за 60 млн. лева за нови инсталации за улавяне на азот и фосфор.  След три месеца пък ще има малка централа за преработка на метана и на сметището в Суходол.