Опасно ли е самолечението при хемороиди? | Пророчествата на баба Ванга – предсказания, гадаенеВанга пророчества 2012…

27
Добави коментар
radkoaleks
radkoaleks

Лечение на хемороиди : Лечение на полипи : Рак на дебелото черво
 
 
Опасно ли е самолечението при хемороиди?
Разбира се, че самолечението може да бъде опасно, защото поради  незание самолекуващият се може да обърка проявите на ракова болест като хемороиди и да загуби ценно време в неефективно лечение. Пациентът може действително да страда от хемороиди, но това не значи, че едновременно с това не може да се развие и раково заболяване. Така че по-добре е преценката да бъде направена от компетентен специалист, при необходимост да се извършат допълнителни изследвания. Не са малко случаите в които пациенти търсят лекарска намеса след месеци самолечение в напреднала фаза на раково заболяване.

Разбира се има и благоприятни случаи, в които се касае за друга болест,  която има подобна клинична картина и лесно бива обърквана с хемороиди – анална фисура, анални полипи, фистула и др. В този случаи самолечението е неефективно и пациентите с месеци сменят лекарство след лекарство без значително подобрение в симптомите. Накрая пак се стига до преглед при специалист.

Дори  и при правилно поставена диагноза има специфика в лечението, която хората няма как да познават и естествено резултата не е добър. В повечето случаи освен медикаментозно лечение за траен резултат се налага и прилагане на някой процедури  в противен случаи се губи време и средства за лекартсва, живее се в дискомфорт.

Още важно по темата:

» Диета при заболяване от хемороиди
» Неоперативно лечение на хемороиди
» Няколко начина за лечение на хемороиди
» Билколечение на хемороиди
» Откажете се от навика да четете в тоалетната!
» Опасно ли е самолечението при хемороиди?
» Рецепти при външни хемороиди, фистули и анални рагади
» ДЕТРАЛЕКС-DETRALEX ® Ефикасен при вътрешни хемороиди
» Пайлекс-Pilex Крем за хемороиди от Индия
 
Лечение на хемороиди : Лечение на полипи : Рак на дебелото черво

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари