Озеленяване и поливни системи

11
Добави коментар
cecovili
cecovili

Снимки от двореца на Екатерина Медичи на река Шер – Южна Франция.

По долината на река Лоара френските крале са изградили множество замъци с невероятни паркове и градини. Един от тях е Шенонсо, в този замък са живели  Катерина Медичи и нейната конкурентка за кралската любов Диян дьо Поатие. Замъкът е построен над река Шер /върху бивш мост / в близост до вливането и в Лоара. В тази част на Франция може да видите много замъци и селца с красиви паркове и градини.

Сред красивите крайречни гори и двете жени са създали свои декоративни градини. Към замъка има много зелени площи, сред които има цветни градини, лабиринт от жив плет , богато декорирана зеленчукова градина, чисти тревни площи с райграс, канали,  алеи за разходка, едро размерни кедри и редици от чинари с формирани корони.

Може би най ефектни са цветните градини, като в тях има много едногодишни градински цветя, рози на присадка и подрязани и оформени растения. Парковите площи са много добре функционално обособени има представителни зелени  партери, площи прилежащи към винарна и заведения,  производствени цвето и зеленчукови площи и чисти тревни площи. Прави впечатление и високата степен на поддръжка на градините.

Вижте още снимки за озеленяване и ландшафт дизайн от различни страни по света:

Вертикални градини, градини от Франция, градини от Италия, градини от Португалия, градини от Чехия, градини от Япония, градини от Канада, градини от Испания, градини от Англия, градини от Нова Зеландия,  градини от Китай, градини от Париж, градини от  селца от Южна Франция.

Върни се на начална страница.