Пеньо от Биг Брадър: Не бих си сменил пола, защото няма да изпитвам оргазъм

15
Добави коментар
dpeshev
dpeshev

Снимки: Иван Бакалов

Героите от риалити предаванията в България стават все повече и повече. Мнозина залагат на участието си в някой телевизионен проект, за да постигнат мечтите си – да станат известни, да си купят апартамент, да си направят пластична операция. Един от тези герои е Пеньо.
„Аз съм си аз“, ми обяснява Пеньо, докато се чудя какво всъщност е той. Момчето от Чирпан стана популярно по време на участието си в Биг Брадър 3. Там имаше мисия да се прави на момиче и никой да не разбере за това, а наградата му беше пластична операция на носа. Според Пеньо участието му е било печелившо. В момента той подготвя промоция на първия си албум (песен на Пеньо виж тук)

– Какво се случва с теб сега?

– Добре съм. Опитвам се да се развивам в музиката, което е много трудно. Поради образа, който са ми създали като риалити известна личност, е много трудно да преминеш и хората да те харесват и уважават като изпълнител. Може би е минало прекалено малко време от едното, та преминах на другото – аз излязох от къщата (на Биг Брадър) и започнах да записвам веднага и може би на хората им трябва още време да свикнат и да ме приемат в тази светлина.
Много често се ядосвам като гледам награди по независими телевизии. Например Вяра от „Стар Академи“ направи клип и той се върти в един и същи часови пояс с моя, но тя присъства в наградите, а мен ме няма. И това ме дразни, защото не ме приемат още като изпълнител.

– Като какво те приемат?

– Като Пеньо от Биг Брадър.

– Не те приемат на сериозно?

– Да. Пътят е прекалено дълъг и аз съм още в началото, и не мога да се разгранича от образа, в който са ме приемали до момента.

– Ти си момче от малък град, реши да участваш в Биг Брадър. Това ли ти е била голямата мечта – да се появиш на екран, да станеш популярен?

– Да. Когато казваш „да станеш известен“ има много начини. Аз исках с пеене да се наложа. Но когато се явих на „Стар Академи“ мен ме отхвърлиха – тогава беше единственият музикален формат. И Биг Брадър се оказа единственият начин да стана известна личност. Но си беше риск. Отидох, рискувах и лично за мен смятам, че спечелих.

Снимки: Иван Бакалов

– Не беше ли на цената на много унижения?

– Аз съм стрелец, а ние сме много упорити хора. Когато искаме нещо, го преследваме на макс, с цената на всичко. Но не страдам от болни амбиции. Аз преследвам мечтите си докрай и преминавам през трудностите. Няма лесни неща.

– Преди Биг Брадър беше ли такъв, какъвто си сега – облечен като момиче, гримиран, с изкуствени мигли?

– Аз претърпях коренна метаморфоза.

– Сега си много женствен.

– Така си ми харесва. И важното е, че хората, които са с мен, нямат нищо против, пък аз не се интересувам от мнението на останалите. Не плащам данък обществено мнение, макар че съм от малкия град. Въпреки че вече не съм в малкия град – купих си апартамент в Стара Загора.

– В малкия град как те приемат?

– За мен няма значение какво казват хората. Винаги е било 50 на 50 – едните са ме мразели, другите са нямали нищо против. Винаги е имало хора, които ме подкрепят. А в града са свикнали с мен. Майка ми много се промени, вече не е толкова консервативна. Всички израснахме.

Пеньо в превъплъщението си като жена. Снимка: Нова ТВ

– Случвало ли ти се е да те обиждат по улиците?

– Брутално не. Но се е случвало,… но не винаги.

– Хомосексуалността продава ли?

– Не знам. Ти как мислиш?

– Мисля, че се пренаситихме след Азис.

– Аз не го копирам по никакъв начин. Нито са ни еднакви гримовете, нито прическите, нито стиловете са ни еднакви. Аз съм коренно различна личност, индивидуален човек съм, който си има своите разбирания и виждания за всичко.

– Показа ми твои снимки, там приличаш на момиче, а всъщност си момче.

– Те са от клипа ми. Хората да мислят каквото искат. По-добре на хората в устата, отколкото в краката. Смятам, че всеки идва с мисия, с цел на този свят и си я преследва. Аз по някакъв начин показах, че достигнах до някакво ниво. Аз все пак съм на 22 години, станах известна личност на 20 и имам прекалено много време. Знам, че и цял живот да пея, ще има хора, които не ме харесват.

– Така ли усещаш себе си, както изглеждаш на снимките – като момиче?

– Това си ми е визията. Честно да ти кажа не знам. Така ме кефи и така си ходя.
Има много, които се мъчат да изглеждат така и от километри се вижда, че са изкуствени. Докато при мен природата си ми е дала това-онова, от което аз се възползвам умело.

Снимки: Иван Бакалов

– Какво ти е дала природата?

– Дала си ми е нещо, което аз леко си го поразкрасявам. Не съм от онзи тип, като Андреа (фолкпевица), с многото грим. Мен по улиците не можеш да ме видиш като нея с ей такива опулени очи (ококорва се) с три комплекта мигли, с гърди и къса пола. Защото има мъже, които така се разкарват, ама си им личи отдалеч, колко изкуствено е всичко. Психоложката на Биг Брадър в едно интервю каза, че човек като мен се ражда веднъж на 1000 години.

– Какво е имала предвид според теб?

– Явно в гласа, в начина на пеене. Онзи ден като записвах една песен, случайно на рояла композиторката, която ми направи една от новите песни, ме попита дали искам да ми засече гласа. Пробвахме една песен и я качвахме нагоре – засичахме колко ми е гласът като тоналност и октави. И тя ми каза: „Ти пееш две октави в женския регистър.“ Това не става с пластични операции и с хормони, просто си е природно.

– Би ли си направил пластична операция, да си сложиш гърди?

– Засега не.

– Засега, а по-нататък?

– Засега не, пък ще видим какво ще ми избие някоя сутрин като стана.

Снимки: Иван Бакалов

– Последното, което ти изби?

– Да се изруся.

– А смяна на пола?

– Не. Защото има си тънкости, които… Значи като си смениш пола при секса не можеш да получиш никога оргазъм, разбираш ли. Би ли се лишила от оргазма си? Не, нали!

– Приятел или приятелка си имаш?

– Тайна. От 18 април сме заедно и е рано да говоря още.

– Ти разкри толкова неща за себе си, а се правиш на потаен – не ти отива.

– … Едно хубаво момченце. Но не искам да говоря предварително, защото нищо не ми се получава, когато го споделям.

– Как предпочиташ да се обръщат към теб – в женски или мъжки род?

– Няма значение. Приятелите ми никога не са ми говорили в женски.

– Чувстваш ли се различен?

– В един форум бяха писали за мен: „Аз много се радвам на различните хора, тъй като представете си всички да бяхме еднотипни, всички да са мъже и жени. Светът щеше да е скучен, ако не се внася цвят и колорит. Затова ценете хората, които са цветни и различни.“ Това го запомних. Страхотно е, че съм различен. Аз днес толкова вървях из София – да ти кажа, не видях някой по-различен човек, не видях нещо колоритно. А нали уж тук нямало граници – съвсем обикновени хора си крачеха по улиците.

– Казваш, че се продуцираш сам. Как се спонсорираш?

– Ходя по участия. Нямам 10-20 участия на месец, но… работя с един диджей, който е към една компания, правеща промоции в софийските клубове и ме кани.

– Колко ти е хонорарът?

– Е, колко – 5000 на вечер (смее се). Бъзикам се. Достатъчно, за да се прехранвам.

Снимки: Иван Бакалов

– Едно участие оправя ли ти месеца?

– Не, оправя ме за 2 седмици. Сега кандидатствам за две работи, кандидатствам по едни ти-ви проекти. Едното е за риалити шоу – кандидатирам се за водещ по GTV, а другото е за един сериал – по Нова ТВ. Аз си държа повече за Нова, защото гледаемостта е по-голяма. Надявам се да станат нещата и с малка роля да ме включат, това си ми беше мечтата – да се снимам.

– Как си се представяш след 20-30 години?

– О, дано да не идват, ще се сбръчкам. На 30 почват да ти се разширяват порите и никакъв фон дьо тен не може да ти помогне. Има два вида хора – едните като малки не са били много хубави, но колкото остаряват, стават все по-хубави, другите на 16 години са изглеждали супер, а на 23 – нищо общо. Ще поживеем, пък може и да се разкрася с ботокс. Но дълбоко се съмнявам, че ще доживея дотогава. Най-големият страх на Мерилин Монро е бил това, че остарява. И тя самата е казвала, че не иска да остарява. И не е остаряла.