Китайски хороскоп Петел (Кокошка)

10
Добави коментар
tipin
tipin

В книга Трета на „Каталог на южните планини“ е записано: „Още петстотин ли на изток е планината Цинобърна пещера. На върха й има много злато и нефрит . . . Там се въди птица на вид като петел, многоцветна, пъстра. Нарича се феникс (фънхуан) . Шарките по главата й са като йероглифа „добродетел“, по крилата — като йеро¬глифа „справедливост“, по гърба — като йероглифа „благовъзпитаност“, по гърдите — като йероглифа „доброта“, по корема като йероглифа „честност“. Тя яде и пие естествено (като обикновена птица) . Сама пее и танцува. Когато я видят, в поднебесната ще настъ¬пи спокойствие и мир.“

Хората, родени под този знак са ексцентрични по един особен начин, който им помага да се самосъхранят, или както японците казват — да се запазят от „обкръжението“ на взаимоотношенията с околните. Те не се стесняват да казват направо това, което мислят, а понякога се проявяват дори агресивно. Това, разбира се, прави впечатление, но хората го отдават повече на откровеността и екстравагантността им. а истината е, че в тази черта на Петела има повече тенденция към егоизъм. Той изцяло е безразличен към уязвимостта на другите и не намира особени причини да ги щади или съжалява, като приема това за съвсем естествено. Петела има едно изградено чувство за вътрешна непогрешимост и винаги върши това, което му се харесва, без да се съобразява с чуждото мнение. Господин Петела се стреми да бъде забелязан и това личи най-вече по облеклото му, което крещи да бъде различно и само¬битно! Въпреки това по душа той е консерватор дори когато е в ущърб на самия себе си! А как обича само да мечтае, да съзерцава, да си въобразява, че е герой … но прави това по домашни чехли. Въпреки тези качества Петела не е страхлив. Напротив, той е изне¬надващо самоотвержен и храбър, ако има необходимост, а смелостта му граничи с безумния риск! Тази толкова пъстра и противоречива личност като че ли наистина прилича на горд и самоуверен петел, който умира да се перчи в своето пернато царство! И макар в живота хората също да го намират за интересен, той може много лесно да ги разочарова. Този самохвалко винаги говори малко повече, отколкото може да направи, макар че Петела има основания да бъде преди всичко активен, тъй като парите не му падат в „човката“ без труд. Той трябва здраво да работи, за да се обезпечи, а ако има благоприятни условия, може да стане и богат, защото има способността да извлича пари и от „неплодородна нива“. Една китайска поговорка твърди, че дори да „скръсти крака и клюн“, Петела ще намери червейче и в пустинята! Този забавен символ обяснява и неговата постоянна действеност, тъй като той инстинктив¬но усеща, че ако се отдаде на мечтателност и леност, ще се превърне в един чаровен бродяга философ, с каквито света е ггьлен. В любовта успехите му също идват трудно —за да завоюва или да задържи любимия човек, той трябва да положи немалко усилия. Петела често разочарова своя партньор, тъй като в действителност съвсем не се оказва такъв, за какъвто се опитва да се представи. В замяна на това той винаги е искрен в любовното си чувство. В брачния живот Петела е щастлив с ВОЛА, тъй като последеният е домошар и консерватор. Той също може да философствува с мъдрата ЗМИЯ, ‘но понеже и двамата са ексцентрични самотници, единият скоро ще потърси чужда компания. Петела трябва да избягва ТИГЬРА, който въобще не може да понася неговото самохвалство и дори го презира за това! Китайска народна мъдрост гласи, че „два Петела в един дом ще направят живота в този дом непоносим“. Ето и европейските зодиакални характеристики на този знак:

Козирог: Рядка птица. Отличава се с дълбоки качества. Водолей: Странен тип. Занимава се само с това, което го касае лично. Риби: Петел, качен на камбанария — пълен с химерични проекти. Овен: Петел – боец! Извънредно агресивен, постоянно търси кавги! Телец: Спокойна птица. Обича не само своето, но и чуждото! Близнаци: Буен Петел, не спира докато не постигне своето! Рак:Откровена птица! Често я водят за носа! Лъв: Важен Петел. Мечтае да отдаде живота си — независимо на кого и за какво! Дева: Селски Петел. Здраво стои на краката си. Везни: Примирен, спокоен, дипломатичен Петел. Скорпион: Изтънчен Петел сред най-интересните екземпляри. Стрелец: По-верен дори и от самата природа!