Топ 10 на най-лудите яхти

52
Добави коментар
pol
pol

Яхтите са от онези аксесоари на мултумилиардерите, които вървят в комплект с манекенки, много шампанско, черен хайвер и екзотични дестинации. Обикновено тези плавателни съдове са въплъщение на лукса не само заради цената си, но заради дизайна, интериора и собствениците ви. Предлагаме ви селекция от най-ненормални те проекти за яхти и техните съществуващи братчета и сестричета, които вършеят из Световния океан. Сред снимките ще видите мултимилионни концептуални разработки на дизайнерската къща Ермес и на архитекта сър Норман Фостър. Включени са и няколко еко идеи.

Ето и кратка информация за всяка от снимките: 1. „Окулус“ все още не е произведена. Ако се чудите на какво точно трябва да прилича, отговорът е морско чудовище с отворена ненаситна паст. Цената би трябвало да е 95 милиона долара.

2. „Океански изумруд“ е проектът на сър Норман Фостър. Супер яхтата е собственост на 64 души!

3. „Затъмнение“ е последната придобивка в колекцията на Роман Абрамович. Яхтата е същински презокеански „Титаник“ със своите 160 м и цена от над един милиард долара.

4. „Слънчева планета“ все още е само проект. Това трябва да е най-голямата яхта със слънчево захранване в света и би трябвало да пресече Атлантическия океан за 2 седмици като част от околосветско състезание през идната година.

5. „Духовитата ракета“ е австралийска измишльотина. Полусамолет, полулодка, тя е създадена да подобри рекорда за плавателна скорост.

6. Manguier е еко преработка на захранвана с газ лодка. С три платна и соларни панели тази яхта е създадена, за да пресече опасния проток в Арктическо море, свързващ Атлантика и Тихия океан.

7. Това тук не е трансгалактически кораб, а проектът на Ермес за яхта, широка 38 метра. Освен това лодката ще има и огромен соленоводен басейн.

8. Плаваемостта на „Пластики“ се дължи на огромното количество пластмасови бутилки, разположени по корпуса на катамарана. Собственик е наследникът на фамилия Ротшилд, който планира да прекоси Тихия океан с нея.

9. „Авалон“ е мислещ студентски проект. Яхтата притежава сензори, които улавят стойностите на скоростта, посоката на вятъра и промените във времето и пренагласят управлението на яхтата.

10. Soliloqui – еко яхта с крила! Разбира се, тя все още е само проект за плавателен съд, направен от рециклиращи се материали, с множество соларни панели и нещо като крила вместо платна.