Лусиана Саласар спечели „Златната Розова топка“

11
Добави коментар
mix
mix

Няма никакво съмнение, че всичкото злато тази година е за Аржентина. Часове след като Лионел Меси целуна „Златната топка“ за най-добър футболист в Европа за 2009 година, неговата сънародничка Лусиана Саласар получи своя еквивалент в „розово“. Бившата приятелка на Марсело Салас и талисман на Аржентина на Мондиал 2006 в Германия е безспорният победител в анкетата на каталунския вестник в. „Спорт“, който за втора поредна година определи най-красивата жена на планетата, свързана по някакъв начин с футболната игра. По пътя към върха блондинката пребори конкуренцията на 11 изкусителни хубавици, сред които бе и нашата плеймейтка Николета Лозанова.

Над 290 000 читатели и интернет потребители дадоха своя глас в допитването или с 40 000 повече в сравнение с миналогодишното издание на класацията. Кралицата на „Златната Розова топка“ Лусиана Саласар наследи на трона Джесика Чирио, а нейна първа подгласничка стана приятелката на Питър Крауч – Аби Кланси. „Бронзовата Розова топка“ пък заминава за Майорка, за да попадне в ръцете на Нереида Гаярдо, бивше гадже на звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо.

Едва ли някой се пита защо нашата Николета Лозанова е попаднала в полезрението на испанските ни колеги. Бившата приятелка на Ники Михайлов без съмнение притежава необходимите „достойнства“, за да се бори за титлата, макар че от в. „Спорт“ са се пообъркали, приписвайки й връзка с Димитър Бербатов. Другите финалистки за „Розовата топка“ бяха Мариан Форгаши (Дейвид Бекъм), Илари Блази (Франческо Тоти), Франсоа Буфал (Рио Фърдинанд), Ариадна Артилес (Икер Касияс), Чарлийз Терон (фенка на Челси), Клио Зенден (Будевайн Зенден) и Алесия Вентура (Филипо Индзаги).

ФОТОГАЛЕРИЯ на палавата Лусиана Саласар – вижте ТУК!!!