Рецепти прелитащи през океана: Шоколадов салам “Амарето”

10
Добави коментар
Iskaredril
Iskaredril

1 пакет бисквити Petit Beurre(около 25бр) 250г шоколад, начупен на малки парченца 2с.л прясно мляко 120г меко масло 3с.л ликьор Амарето 1/2ч.ч филирани бадеми, леко пренечени 2 жълтъка 4с.л смлени бадеми

Отделете 3 бисквити, а останалите начупете на малки парченца.

Поставете парченцата шоколад в малка тенджера, заедно с прясното мляко, ликъора и една лъжица от маслото, и разтопете на водна баня, като бъркате непрекъснато.(Огъня не трябва да е много силен, за да не се пресече шоколада и да стане на бучки) Свалете разтопения шоколад от огъня и след минутка прибавете един по един жълтъците, а след това малко по малко и останалото масло, като бъркате през цялото време. Към получения крем прибавете начупените бисквити и филираните бадеми и объркйте добре сместа, така че бисквитите да се покрият с крема. Поставете сместа за 1 час на студено място.

Смелете в процесор останалите бисквити до много ситно(като галета) и ги объркайте със смлените бадеми. Изсипете шоколадово-бисквитената смес върху голямо парче фолио или хартия за печене и оформете руло с дължина 35см, завийте много стегнато с фолиото(хартията) и поставете в хладилника за около 4 часа или докато се втвърди напълно.

Преди да сервирате, развийте салама и оваляйте в сместа от смлени бисквити и бадеми. Оставете малко да омекне и нарежете на парчета.