Ръчно изработени коледни къщички

32
Добави коментар
decorbox.bg
decorbox.bg

Тази седмица в училището на голедмия ми син организираха изложба на ръчно изработени коледни къщички. Ентусиазирано и ние се заехме да направим една. Подготвихме всичко необходимо – картонена кутия, самозалепващо фолио, гофриран картон, макетен нож, силиконов пистолет и златни декоративни звездички.

В няколко стъпки ще ви покажа процеса на сглобяването и:

1. Облепихме кутийката със златно самозалепващо фолио и с помощта на макетен нож изрязахме врата и прозорец.

2. Покрива направихме от велпапе и го облепихме с цветен гофриран картон. Залепихме го за кутийката с топъл силикон.

3. Накрая се заехме с украсяването – за дръжка на вратата залепихме мънисто, за покрива изработихме коледен венец от самозалепваща хартия, а по цялата къщичка разпръснахме блестящи златни звезди.

Това е, което се получи. Ще разпръснем сняг от стиропор около къщичката и ще сложим ангелче пред вход с името на сина ми .

А сега искам да ви покажа какви снимки на ръчно изработени коледни къщички намерих в мрежата.

Този дървен обор ми е фаворит. Следващия път задължително ще се опитам да направя нещо от дървени клечки, листа и шишарки.

Тази плевня е изработена от картонена кутия, облепена с блестяща намачкана хартия. Подробни инструкции за изработването им можете да видите тук

Тази къщичка е прекрасна. Материалите за изработването и са коркова плоскост и цветна хартия. Подробни инструкции за изработването и можете да видите тук

А тези са от филц. За да стоят изправени къщичките, в основата им са поставени изрязани картонени кутии от прясно мляко или сок. Подробни инструкции за изработването им можете да видите тук

В следващата статия ще ви покажа различни декорации за медена къщичка. Една приятелка е майстор в изработването и и очаквам с нетърпение да видя каква красота ще сътвори и тази година.

Използвани снимки: Familyfun