Подредба на стая

9
Добави коментар
DoKtOrA78
DoKtOrA78

Разположението на предметите в стаята и създаването на приятна атмосфера може да бъде много лесно. Просто следвайте следните съвети:

Групирайте предметите по нечетен брой – едно, три, пет, седем и т.н. Може да прегледате някое списание за мебели и интериорен дизайн, да взаимствате идеята или просто да развихрите творческите си възможности;

 

 Размерът има значение – има два начина да представите аксесоарите в една стая: симетричен и асиметричен. В първия всички неща са приблизително равни по големина и цветове. Този тип отговаря най-точно на модерния, минималистичния и елегантния стил на декориране. Асиметричното групиране  е идеално за по обикновени и непринудени ситуации. Преливането на цветове и размери кара окото на госта  да се плъзга със задоволство по десените и цветовете.

 

Не претрупвайте – достатъчно е равносилно на празнично. Прекалено много неща създават визията за безпорядък. За да постигнете максимален ефект избирайте умерено и преподреждайте стаята на няколко седмици, най-много до месец. Навярно това няма да се хареса на мъжа Ви, но … 

 

Слагайте неща, които обичате – един от основните принципи на Фън Шуи е да обичаш това, което имаш. Предметите в стаята не са само да се покажете пред своите гости, Вие сте тези, които прекарват времето си сред тях. Избирайте нещата в стаята си внимателно. Харесват ли ви?! Тогава ги използвайте. Ако Ви навяват неприятни спомени или негативни емоции, приберете ги или направо ги изхвърлете.

 

Декорирайте стаите една по една – отделете малко време и помислете кое и къде да сложите. Премахнете всичко и започнете отначало. Поставете един предмет (лампа, статуетка, картина), огледайте се и преминете към следващия.