Катрин Зита-Джоунс на Бродуей в мюзикъла „Малка нощна музика“

6
Добави коментар
raya
raya

Катрин Зита-Джоунс направи дългоочаквания си дебют на Бродуей в мюзикъла на Стивън Зондхайм и Хю Уийлър „Малка нощна музика“, съобщи БТА, позовавайки се на в. „Дейли телеграф“.

40-годишната актриса, носителка на „Оскар“ за поддържаща роля в музикалния филм „Чикаго“, играе ролята на Дезире Армфелд, певицата на популярната балада „Send in the Clowns“, в новата постановка на класическия мюзикъл на Зондхайм от 1973 г.

Първите отзиви на критиците, гледали предпремиерните представления в нюйоркския театър „Уолтър Кър“, бяха много ласкави. Те определиха изпълнението на британската актриса като „изключително“, „мечтателно“ и „разкошно“.

Режисьорът на спектакъла сър Тревър Нън заяви: „Тя е театрално момиче. Музикалният театър е в кръвта й“.

Героинята на Зита-Джоунс е блестяща актриса ветеран с огненочервена коса, която се връща към любовник от младостта си, но той е женен за много по-млада жена. Джоунс си партнира с 84-годишната британска актриса Анджела Лансбъри, която е участвала в 13 постановки на Бродуей. Тук тя изпълнява ролята на нейната майка.

Ще припомним, че мюзикълът „Малка нощна музика“ е представен за пръв път на Бродуей през 1973 г. и оттогава е спечелил шест награди „Тони“. Той е написан по филма на Ингмар Бергман „Усмивки от една лятна нощ“.

„Поласкана съм, че Тревър Нън и Стивън Зондхайм ме поканиха да направя бродуейския си дебют в този прекрасен спектакъл и да работя с несравнимата Анджела Лансбъри“, каза Зита-Джоунс. През юни Лансбъри спечели петата си награда „Тони“. БТА

Още новини: • Орландо Блум се сгоди • Леонардо ди Каприо с главна роля във филм на Гибсън • „Принцесата и жабокът“ оглави американския бокс офис • Алек Болдуин се е разделил с Никол Сайдел • Почина режисьорът Крикор Азарян • Хю Лори ще режисира епизод от поредицата „Д-р Хаус“