Здравето и моята красота – Част 2: Съвети за коса

49
Добави коментар
Vankata1
Vankata1

Публикувано на 13. Dec, 2009 от екип на Здраве и Красота в Дерматология, Красота, Споделено от читатели

В рубриката Споделено от читатели Zdraven.bg публикува съвети на читатели за красота и здраве от личен опит. Veronique от Krisazz.com споделя специално за всички читатели тук своите препоръки, които ние публикуваме в три части.

В първата част тя разкрива своите тайни за красиво за лице, а във втората, тук, тя разказва за грижата за косата: В рубриката тайни за красиво за лице, а във втората, тук, тя разказва за грижата за косата:

ІІ. Грижа за моята коса:

Аз имам сухи и къдрави коси, които постоянно страдат от липса на блясък, недобре оформени къдрици и лек, почти перушинест изглед. Обикновеното измиване на косата не е никакво решение за моя проблем, защото тя изглежда добре само 3 часа след това.

Използването на маски за коса много помага при грижата за нейното здраве и блясък. Особено и изключително добро въздействие върху косата оказват хумите (глините). Ето защо, маската за коса с глина е вече част от моята ежеседмична програма, която протича така.

Всяка седмица, отделно от обичайното измиване на косата:

1. Нанасяне на глинена маска за коса (само чиста глина пак ще ви свърши работа, но може и специализиран продукт). Престой с нея около 30-40 минути.

2. Измиване със шампоан.

3. Нанасяне на балсам и изплакване.

4. Нанасяне на някой от доста нашумелите продукти за регенерация и блясък на косъма без отмиване.

Тази програма ми отнема седмично около час, но пък ми гарантира бляскава коса през цялата седмица, добре оформени къдрици и цялостно здравословно излъчване.

Снимка: sxc.hu

Етикети: грижа, дерматология, здраве, коса, красота, споделено, съвет