Рецепти прелитащи през океана: Свинско филе пълнено с аспержи

13
Добави коментар
Iskaredril
Iskaredril

1 кг свинско филе 3 скилиди чесън, нарязани на ситно 3 с.л нарязан на ситно магданоз 1с.л горчица 7-8бр. аспержи 7-10 резена тънко нарязан бекон Сол и черен пипер на вкус.

Прокарайте дълъг нож в средата на филето, по цялата му дължина. Направете разрез с широчина около 1.5-2см, в зависимост колко е дебело филето. Извадете ножа и с пръсти поразширете отвора. Овкусете със сол и черен пипер вътрешността. Смесете чесъна с магданоза и горчицата. С получената смес намажете вътрешността на отвора по цялата дължина. Почистете аспержите от твърдата долна част и ги напъхайте в получения отвор, така че да се запълни целия. Увийте филето с парчетата бекон, като ги наредите едно до друго по късата част на парчето(мисля че на снимката става ясно).

Поставете филето в подходяша тава и налейто на дъното и 1/3ч.ч вода. Завийте тавата с фолио за печене и поставете във фурната. Печете първо 20 минути при температура 220С(425Ф) градуса, после намалете до 190С(375Ф) и печете още 20 минути. Махнете фолиото и допечете за още 40 минути.

Аспержите може да замените с друг зеленчук, като моркови, гъби, лук, грах, спанак или нарязани зелени подправки. Правила съм с пълнеж от чесън, зелен лук, магданоз, босилек и пермезан.

Ето с пълнеж от моркови, лук и зелени подправки