Как да изберем коледен подарък за детето? | БЕБЕ

15
Добави коментар
mivanova29
mivanova29

Преди настъпването на коледните и новогодишни празници е моментът да се замислим как да изберем подарък за нашето дете. Често на празниците децата получават играчки, които

са опасни за тяхното здраве. За какви точно подаръци става въпрос?

Представители на Американската академия по офталмология изясняват, че често децата получават подаръци, опасни за здравето като например пистолети-играчки и др. С тях детето може да нарани не само околните, но и себе си.
В САЩ ежегодно се регистрират над 235 000 случаи на травми, свързани с детски играчки. Повече от половината случаи са с деца под 15 години.

Как е правилно да изберем играчка за нашето дете, която да не нанесе вреда на здравето му?

Преди всичко, редно е да изберете играчка, съобразена с възрастта на детето, като внимателно прочетете указанията на етикета на играчката. Откажете се от покупката на играчки с остри ръбове и дребни детайли, а също така и тези, които са направени от стъкло.

С особено внимание следва да се отнесем и с новогодишните играчки за елха. Ако имате малко дете, не украсявайте елхата със стъклени играчки, а купете пластмасови. В момента на пазара има голям избор на безопасни коледни украси.

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари