Басет Хаунд | Забавления за малки и големи | Безплатни блогове от Log.bg

10
Добави коментар
mygodlike
mygodlike

Басет Хаунд
14 Декември 2009 / 09:07  |  Автор: zabava  | 

 | Категория:

Любопитно

,
Лични

,
Други

,
Хоби и развлечения

 | Рубрики:
Животни

Главата е голяма и пропорционирана. Черепът е куполовиден с добре изразена тилна изпъкналост, стопът е умерено изразен. Сплескан и широк череп е генетичен проблем. Кожата върху главата е свободна и образува гънки върху челото, когато кучето е наведено. Носът е пигментиран в тъмен цвят, по-често черен с широко отворени ноздри. Устните са увиснали с тъмен цвят(може да са на бели петна или изцяло бели ако кучето е двуцветно – кафяво и бяло).

 Продължението им образува кожни гънки на шията, което е много характерно. Вратът е мощен, дълъг и дъговиден. Очите са нежни, тъжни и малко потънали. На цвят са тъмно или светло кафяви. По-светло оцветени да са очите е приемливо, но не е желателно.Ушите са много дълги и ниско поставени. Когато се опънат покриват носа. Козината там е като копринена, а в края ушите са леко закръглени. Поставени са в края на главата и създават представата, че са на врата на кучето.

Гърдите са пълни и силно изпъкнали пред здравите рамене, които са прибрани назад. Стръмно рамо, нестабилни предмишници и стърчащи лакти са сериозни дефекти. Предните крайници са къси, мощни с тежки кокали и набръчкана кожа. Лапата е масивна с големи закръглени възглавнички, които балансират широчината на раменете. 

КЛЮЧОВИ ДУМИ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари!