На колела: Камера за мотористи Full HD

11
Добави коментар
chakala80
chakala80

Излезе нова камера за мотористи VholdR ContourHD. Всички мотористи, скиори, магат да закупят компактната видео камера с висока резолюция, с която да записват своето каране. Камерата е водоустойчива и се монтира върху каската на моториста. Обхвата на действие е 135 градуса. Камерата е със система против вибрации и удари.

Новият модел на VholdR може да записва в SD формат (стандартна разделителна способност) и в HD (висока резолюция). При SD (все още широкоекранен) кадрите в секунда са 60, което е достатъчно след това да се възпроизведат на бавен каданс.

В комплекта на  камерата ContourHD са включени камера, USB кабел за презареждане на батерията (около 3 часа) и 2 GB карта памет micro SD, достатъчна до 2 часа запис.

Камерата може да се монтира освен върху каската на моториста и върху здрава стойка за кормилото или върху слюдата със захващане тип менгеме. Възможен е и монтаж върху рамката на мотора. Работата с нея по време на движение е максимално улеснена. С бутона “On” се стартира, след което при натискане на “Rec” започва видеозаписът със звук.

Моделите на тази камера са два – ContourHD, струващ $300, и ContourHD1080p с цена $330. По-скъпият модел може да записва на Full HD. И двата са с пластмасов корпус, обвит в черен алуминий.

VholdR ContourHD може да се поръча вече и от сайта eBay.com. Заводската гаранция е 6 месеца.
Камерата може да се използва от мотористи, скиори, сноубордисти и колоездачи на маунтинбайкове.