Торта от хек за кръщенето на бебе делфин 2118

72
Добави коментар
araxan
araxan

Торта от хек за кръщенето на бебе делфин

20.12.2009 18:12 | Любопитно

Вкусна торта от бяла риба-хек се услади на най-миниатюрния член на Варненския делфинариум – делфинчето Айлийн. Щерката на мама Доли и тати Кимбо бе кръстена през уикенда от малчуганите от детска градина „Делфинче“ и „Карин дом“. Хлапетата поздравиха кръщелника си с коледни песни и танци. В момента бебето Айлийн е на 1,4 г. и след лятото вече ще участва в шоу-програмата на „Феста-Делфинариум Варна“. „Айлийн излиза от бебешката възраст. Вече е много интересна и закачлива и пръска с вода треньорите, разказаха от управата на Делфинариума.

Специално за празника бяха продавани промоционални билети за гостите, които струваха 5 лв. В момента в Делфинариума живеят шест бозайника – два мъжкаря и четири дами. По-опитните са Кимбо, Доли и Попи, а Йоана, Бимбо и Айлийн са родени във Варна. Над любимците на публиката от цял свят бди екип от лекари и биолози.

Обожават херинга

Най-изкусителният деликатесен морски дар, по който си падат делфините, е херингата. В менюто им влизат още бяла риба, цаца, хек, обожават да похапват и калмари. Работната им седмица е шестдневна, а в понеделник заслужено се отдават на релакс.

Атракционът грейна

През последните 4 г. бяха вложени 2 млн. лв., за да бъдат подобрени условията на съоръжението и то да стане още по-привлекателно за посетителите. Подменени бяха всички жизненоважни инсталации за доставка, обработка и пречистване на водата. Сградата бе изцяло климатизирана в съответствие с биологичните изисквания за оптимален режим за живот на делфините.

Семейството набъбва

ежегодно. Разработен е оригинален инвестиционен план от собствениците за разширяване на жизненото пространство на героите в спектаклите. Той включва изграждането на допълнително съоръжение, извън досегашната сграда, но свързано с нея. Вече е готов идейният проект и е избран подходящ терен. В строителството ще бъдат вложени 2 млн. евро.

Новата част

на Делфинариума ще се простира върху терен от 2700 кв. м. По проект трябва да бъдат изградени два открити и два закрити басейна. Ще има помещение и за трима нови актьори – тюлени, които ще пристигнат от чужбина. Те ще бъдат звезди на специален подиум. Освен това е предвидено да бъде направена мултифункционална сцена за научни и образователни цели.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти