Плюсове и минуси

17
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Когато трябва да взема важно решение в живота си, мислено си представям колко плюса и колко минуса ще ми донесе то. За мен правилното решение е това, което има повече плюсове. Скоро се замислих обаче какво е плюсът? Дори визуално той съдържа в себе си минус. Така е и в живота. Хаосът и редът са двата полюса на едно и също явление. Без да познаем хаоса, няма да познаем и реда. Същото се отнася и до щастието и страданието, любовта и самотата.

Световният процес е цикличен – след края на поредния цикъл – всички неща отново стават “огън”. Всичко и всички сме в постоянен процес на движение. В него всяко нещо и свойство преминава в своята противоположност. Нали в една и съща река не може да се влезе два пъти?

Всяка причина има своето следствие. Всяко следствие има своята причина. Първоначално сами пораждаме или залагаме причините, после съвсем естествено – последиците им ни застигат. За да промените нежелателната “причинно-следствена връзка”, трябва да поработите с изходния материал – тоест с причината. Трябва да я поправите. Ако това не е възможно, внимавайте следващия път, когато залагате причините на бъдещето си. Всяка ваша мисъл и действие са причина за бъдещо събитие. Започнете с това.

Всеки от нас има мъжка и женска природа. Тяхното взаимодействие поражда живота.Не трябва да се прекалява нито с едната (интуитивната, женската), нито с другата (рационалната, мъжката) енергия. За да оцелеете психически, духовно и физически.